AcasăStiri generaleCaraş-Severin: Percheziţii într-un dosar de trafic de droguri; 15 persoane duse la...

Caraş-Severin: Percheziţii într-un dosar de trafic de droguri; 15 persoane duse la DIICOT pentru audieri

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Caraş-Severin efectuează, marţi dimineaţa, 15 percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, într-o cauză penală de trafic de droguri de risc şi mare risc, precum şi operaţiuni cu substanţe psihoactive.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin, 15 persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc – canabis, şi de mare risc – ecstasy, amfetamină şi cocaină, precum şi alte substanţe psihoactive. Faptele s-au petrecut în perioada 2022-septembrie 2023, iar principalii vizaţi erau tinerii.

‘Din cercetările efectuate a rezultat că bănuiţii ar fi achiziţionat substanţele în cantităţi mai mari, de la dealeri din judeţul Timiş, după care le-ar fi porţionat ‘în doze’ şi le-ar fi vândut’, precizează sursa citată.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi conduse, pentru audieri, 15 persoane.

Dosarul penal are ca obiect ‘traficul de droguri de risc, de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii’.

Acţiunea poliţiştilor şi procurorilor DIICOT beneficiază de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi IPJ Caraş-Severin, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin şi grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală, se mai arată în comunicat.

Procurorii DIICOT şi Poliţia Română, cu sprijinul Jandarmeriei, efectuează marţi dimineaţa peste 50 de acţiuni operative în cadrul unei ample operaţiuni de destructurare a unor grupări infracţionale de trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografie infantilă şi criminalitate informatică.

Conform DIICOT, în cadrul acestei operaţiuni vor fi puse în executare peste 260 de mandate de percheziţie domiciliară şi 250 de mandate de aducere.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks