AcasăStiri generaleTurneul Naţional 'Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia' - la Ateneul...

Turneul Naţional ‘Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia’ – la Ateneul Român, pe 7 octombrie

Turneul Naţional ‘Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023’ deschide seria concertelor din luna octombrie pe scena Ateneului Român din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, programul concertului din 7 octombrie este unul eclectic, aşa cum şi-a obişnuit ansamblul publicul, cu muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, piese de pe coloane sonore ale mai multor filme celebre, cu valsuri, marşuri şi cu lucrări de Beethoven şi Mozart în variantă rock.

‘Proiectul Violoncellissimo, alături de studenţii mei, pe mine mă onorează şi mă face să fiu fericit şi, mai ales, să mă bucur de fiecare clipă gândindu-mă ce înseamnă muzica pentru mine, pentru aceşti tineri şi pentru cei care ascultă ceea ce noi oferim de fiecare dată. Bucureştiul este o etapă importantă, la Ateneul Român, în sala mare. Au avut deja loc câteva concerte în câteva oraşe importante, urmează şi altele, mergem şi în Moldova, la Chişinău şi chiar şi la Madrid, în luna noiembrie. Ne motivează iubirea pentru muzică şi pentru familia pe care am creat-o’, a spus violoncelistul Marin Cazacu, coordonatorul şi iniţiatorul Violoncellissimo, citat în comunicat.

După concertul de la Bucureşti, Turneul Naţional Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia, va ajunge la Iaşi – Sala Unirii Cinema Victoria, 13 octombrie, Chişinău – Sala cu Orgă, 14, octombrie, Timişoara – Sala Capitol, 19 octombrie, Arad – Palatul Culturii, 20 octombrie, Deva – Casa de Cultură, 21 octombrie, Cluj – Auditorium Maximum, în Festivalul ‘Toamna Muzicală Clujeană’, 22 octombrie, Ploieşti – Palatul culturii Sala Coloanelor, în Ploieşti Jazz Festival, 26 octombrie, şi la Madrid pe 28 noiembrie.

Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violoncelişti din ţară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale româneşti din ultimii 20 de ani şi s-a format la iniţiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii şi tinerilor talentaţi din România.

Biletele sunt disponibile site-ul www.fge.org.ro – secţiunea Calendar, dar se pot găsi şi la Casa de Bilete deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de marţi până vineri, între orele 9,00-16,00.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks