AcasăStiri generaleOpera Naţională din Bucureşti va prezenta opereta 'Crai Nou', de Ciprian Porumbescu,...

Opera Naţională din Bucureşti va prezenta opereta ‘Crai Nou’, de Ciprian Porumbescu, la festivalul de la Sibiu

Opera Naţională din Bucureşti va prezenta opereta ‘Crai Nou’, de Ciprian Porumbescu, în 12 octombrie, la la Centrul Cultural ‘Ion Besoiu’ Sibiu, în cadrul festivalului de profil care va începe în 1 octombrie, potrivit unui comunicat de presă al Filarmonicii de Stat din oraş.

‘Spectacolul este programat joi, 12 octombrie 2023, ora 19.00, la Centrul Cultural ‘Ion Besoiu’ Sibiu, sub conducerea dirijorului Daniel Jinga. Biletele pot fi achiziţionate pe www.iabilet.ro sau de la casa de bilete a Filarmonicii la preţul de 80 lei (50 % reducere pentru elevi, studenţi, pensionari) până duminică, 1 octombrie, respectiv 100 lei (50 % reducere pentru elevi, studenţi, pensionari) începând de luni, 2 octombrie’, se precizează în comunicat.

Managerul Operei Naţionale din Bucureşti, dirijorul Daniel Jinga, spune că opereta ‘Crai Nou’ este ‘prima compoziţie de gen a literaturii lirice româneşti. Lucrarea are la bază teme muzicale şi obiceiuri ancestrale autohtone. La 140 de ani de la premieră, opereta ‘Crai Nou’ de Ciprian Porumbescu, revine într-o nouă şi extraordinară abordare. Valorile culturale româneşti au fost măiestrit transpuse în muzica operetei ‘Crai Nou’, capodoperă de pionierat cultural românesc şi moment primordial de aderare a românilor la marea cultură europeană’.

‘Crai Nou’ de Ciprian Porumbescu este prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882, în Braşov. Premiera s-a bucurat de un succes extraordinar, publicul ovaţionând cu entuziasm la sfârşitul spectacolului.

Cea de a XXII-a ediţie a festivalului Sibiu Opera Festival va fi organizată de Filarmonica de Stat Sibiu în perioada 1-13 octombrie. Anul acesta, la Sibiu Opera Festival se reunesc cele mai importante opere din ţară, cele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.filarmonicasibiu.ro şi în aplicaţia mobilă oficială Filarmonica Sibiu App.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks