Acasă93Bistriţa-Năsăud/Activitatea firmei reclamate de părinţii elevilor care s-au simţit rău după servirea...

Bistriţa-Năsăud/Activitatea firmei reclamate de părinţii elevilor care s-au simţit rău după servirea mesei, suspendată

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud a dispus suspendarea activităţii firmei reclamate de părinţii elevilor unei şcoli gimnaziale din municipiul Bistriţa unde societatea a livrat mâncare, unul dintre motive fiind că aceasta nu era autorizată să livreze în sistem catering.

Directorul DSVSA, Ioan Bogolin, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la sediul firmei au fost găsite, în plus, produse care nu corespundeau din punct de vedere organoleptic sau nu erau etichetate.

‘Echipa care a fost în control a propus, iar eu am aprobat suspendarea activităţii până la remediere, 20.000 de lei amendă şi confiscarea a 10,4 kilograme de produse găsite în unitate, dar nu neapărat aveau legătură cu meniul servit la cele două şcoli. (…) Până la acest moment, nu ar fi elemente că un anumit germen patogen s-ar fi găsit în produsele prelevate de noi, dar nu s-a finalizat’, a spus Bogolin.

La rândul lor, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud au verificat unitatea reclamată şi au aplicat sancţiuni în valoare totală de 35.000 de lei.

Potrivit comunicatului de presă remis de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, în bucătăria unităţii au fost găsite produse şi materii prime expirate sau fără elemente de identificare, autovehiculul cu care se livra mâncarea la caserolă nu era autorizat sanitar-veterinar, iar pe ambalajele preparatelor culinare livrate nu erau indicate informaţii privind ingredientele produsului finit, precum şi aditivii utilizaţi şi ingredientele cu efect alergen.

Autorităţile nu cunosc numărul exact al elevilor care au prezentat simptomatologie digestivă după ce au servit masa la şcoală, având în vedere că la spital nu au ajuns decât puţine cazuri şi niciunul nu a necesitat internarea.

Direcţia de Sănătate Publică aşteaptă rezultatele probelor de la laborator pentru a stabili cauza stării de rău a copiilor. AGERPRES (A, AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks