AcasăStiri generaleTimiş: Concert cu peste 350 de artişti pentru a marca 25 de...

Timiş: Concert cu peste 350 de artişti pentru a marca 25 de ani de înfrăţire a Timişoarei cu oraşul german Gera

Municipiul Timişoara marchează 25 de ani de înfrăţire cu oraşul german Gera, printr-un amplu concert susţinut, joi seara şi vineri, de peste 350 de artişti, în principal, ai Filarmonicilor Banatul şi Altenburg din Gera, pe scena teatrului de vară din Parcul Rozelor.

Momentul aniversar este marcat printr-o serie de schimburi culturale şi diplomatice între cele două oraşe, arată Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara, într-un comunicat remis, joi.

Un proiect cultural de amploare în cadrul evenimentului aniversar este spectacolul ‘Gurre-Lieder’ de Arnold Schoenberg, realizat de Filarmonica Banatul din Timişoara, în colaborare cu Filarmonica Altenburg Gera.

Producţia implică patru concerte susţinute de peste 350 de artişti de la Filarmonica Banatul, Opera Naţională Română din Timişoara, Liceul de muzică ‘Ion Vidu’ Timişoara, Corul de copii Rutheneum Gera, Orchestra şi corul Althenburg Gera Theater.

Primele două spectacole au avut loc, săptămâna trecută, la Gera, iar acum a venit rândul Timişoarei să ofere acest moment artistic.

Acest proiect cultural este finanţat de Primăria Timişoara şi de Ministerul Federal al Culturii din Germania.

Cu ocazia evenimentelor care celebrează un sfert de veac de înfrăţire româno-germană între Timişoara şi Gera, vor fi prezente oficialităţi de rang înalt din Germania, între care vicepreşedinta Bundestagului, Kathrin Goring-Eckardt, ambasadorul Republicii Federale Germane în România, Peer Gebauer, primarul oraşului Gera, Julian Vonarb, membri ai delegaţiilor germane.

Oaspeţii germani vor participa sâmbătă, de la ora 10,30, în Sala de Consiliu a Primăriei Timişoara, la ceremonia festivă dedicată aniversării a 25 de ani de la înfrăţirea dintre cele două oraşe. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks