Acasă93Olt: Festivalul Naţional de Umor 'Oltenii & Restu' Lumii'

Olt: Festivalul Naţional de Umor ‘Oltenii & Restu’ Lumii’

O nouă ediţie a Festivalului Naţional de Umor ‘Oltenii & Restu’ Lumii’, a XXVII-a, a început vineri Slatina, unde au loc timp de trei zile concursuri de epigrame, de bancuri, expoziţii de caricatură, spectacole, concerte şi târguri.

Festivalul a început vineri, la intrarea în Slatina dinspre Craiova, pe podul peste râul Olt, unde invitaţii, dar şi persoanele aflate în trafic au primit ‘paşaport de oltean’, un pliant de culoare verde-praz, cu glume despre olteni şi obiceiurile lor, valabil numai în perioada festivalului.

‘Este un festival care a reuşit să-şi ducă numele în întreaga ţară. Ca de fiecare dată, în acest an, avem actori lângă noi, epigramişti, avem concursuri de caricatură. Cu toţii ne-am întâlnit în această dimineaţă la Consiliul Judeţean şi am pus la cale cum se va desfăşura acest festival. Am împărţit deja celebrele paşapoarte de oltean, la capul podului, şi cu toţii ne încadrăm în program, urmând ca aceste trei zile să fie unele de poveste’, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu.

Festivalul a continuat în Parcul Tineretului, unde sunt deschise un târg al meşterilor populari, unul de preparate culinare tradiţionale şi este amenajată o scenă pentru spectacole de dans şi concerte.

În acest an personalitatea festivalului este actorul Eugen Cristea, iar amfitrion este actorul Nae Alexandru.

În cele trei zile de festival, vor avea loc expoziţii de caricatură, lansări de carte, concursuri de bancuri, epigrame şi de caricatură, spectacole de muzică şi dans, un târg al meşterilor populari şi unul de preparate culinare.

Totodată, la festival vor concerta Lora şi Elena Gheorghe (sâmbătă seara) şi Andra (duminică seara).

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Olt, Primăria Slatina şi instituţiile de cultură din subordinea acestora.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks