AcasăStiri generaleDolj: Un post de radio, o revistă studenţească, un spaţiu de socializare,...

Dolj: Un post de radio, o revistă studenţească, un spaţiu de socializare, printre noutăţile UMF Craiova din acest an

Înfiinţarea uni post de radio online, a unei reviste studenţeşti pentru popularizarea ştiinţei şi a unui spaţiu de socializare sunt printre noutăţile anului universitar 2023-2024 la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova, anunţate, luni, la deschiderea noului an universitar, de către rectorul Dan-Ionuţ Gheonea.

Dacă anul trecut UMF Craiova a lansat podcastul INFO UMF Craiova, produs de studioul media al Universităţii, anul acesta lansează un post de radio online, Radio UMF Craiova, dar şi o revistă de popularizare a ştiinţei, şi nu numai, iniţiată de studenţi, UMF Craiova LIFE şi înfiinţează un spaţiu dedicat socializării, GreenHUB UMF.

‘Pentru că sursa noastră de inspiraţie continuă sunteţi chiar voi, noile generaţii, nu puteam să nu vă creăm un mediu propice, modern de comunicare, de socializare şi, poate cel mai important, de asigurare a suportului nutriţional în cadrul GreenHub UMF Craiova al cărui tagline este: Hrană sănătoasă. Minte sănătoasă. Corp sănătos’. a spus rectorul UMF Craiova, Dan-Ionuţ Gheonea.

Situat la etajul al doilea al corpului A al UMF, hub-ul este gândit în două zone: una în care studenţii, cadrele didactice şi partenerii UMF vor putea organiza activităţi, workshop-uri, iar a doua zonă oferă posibilitatea de a lua un prânz sănătos, specialiştii UMF creând o serie de meniuri, controlate nutriţional, în acord cu cele mai noi şi sănătoase principii alimentare.

La UMF Craiova, care împlineşte anul acesta 25 de ani de la înfiinţare, învaţă anul acesta aproape 4000 de studenţi, dintre care peste 800 în anul I, aceasta fiind a doua universitatea din Craiova.

Dacă în urmă cu 25 de ani UMF Craiova se înfiinţa pe structura a trei facultăţi şi trei specializări: Medicină generală, Stomatologie şi Farmacie, acum are patru facultăţi şi 10 programe de licenţă: Facultatea de Medicină, cu programele de studii Medicină şi Medicină în limba engleză, Facultatea de Medicină dentară, cu Medicină dentară, Medicină dentară în limba engleză şi Tehnică dentară, Facultatea de Farmacie, cu programele de studii Farmacie şi nou înfiinţatul program Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, Facultatea de Moaşe şi Asistenţă medicală, cu programele Asistenţă medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Radiologie şi Imagistică şi nou înfiinţatul program Nutriţie şi dietetică.

‘În 1998, spaţiile didactice UMF erau organizate în două clădiri: Corp A în prezent şi Corp B în prezent, în care erau funcţionale 3 săli de curs, 11 săli de seminar, aproximativ 100 de laboratoare şi Aula Magna. Astăzi spaţiile didactice ale UMF din Craiova înseamnă 14 săli de curs, 15 săli de seminar şi peste 130 de laboratoare. La toate acestea se adaugă sălile de curs şi seminar din spitalele partenere, cele 58 de secţii clinice universitare, distribuite în instituţiile cu care universitatea a încheiat protocoale de colaborare. UMF Craiova sărbătoreşte în anul universitar 2023-2024 nu doar 25 de ani de la înfiinţare, ci şi 25 de ani de dezvoltare, 25 de ani de energie investită într-un proiect peren care are ca scop educaţia şi sănătatea comunităţii’, au anunţat reprezentanţii UMF Craiova cu prilejul deschiderii noului an universitar.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks