Acasă93Vâlcea: Nouă clădiri din Râmnic, deschise publicului pentru a sărbători arhitectura

Vâlcea: Nouă clădiri din Râmnic, deschise publicului pentru a sărbători arhitectura

Mai multe clădiri din Râmnic, considerate exemple de bună practică în arhitectură, vor fi deschise spre vizitare publicului larg, în cadrul evenimentelor dedicate sărbătoririi Zilei Mondiale a Arhitecturii, între acestea fiind două grădiniţe (Grădiniţa Toţi Sfinţii şi Grădiniţa nr.16) şi sediul Teatrului ‘Anton Pann’, precum şi mai multe birouri de arhitectură din oraş.

Filiala Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecţilor din România, iniţiatorul acestui proiect cultural intitulat Case Deschise Vâlcea, a anunţat că vizitele la aceste obiective vor avea loc vineri şi sâmbătă şi vor fi gratuite pentru cei interesaţi.

‘Evenimentul aduce în faţa publicului o listă de nouă obiective deschise pentru vizită, printre care se regăsesc: birouri de arhitectură, grădiniţe, o clădire de birouri, un teatru şi un hotel. Participanţii vor beneficia de tururi ghidate ale obiectivelor, fiind însoţiţi pe parcursul acestora de autorii proiectelor şi/sau de beneficiari. Scopul acestor vizite ghidate este acela de a facilita accesul publicului larg la arhitectura contemporană de calitate şi de a oferi acestuia posibilitatea de a intra în dialog cu specialişti din domeniul construcţiilor, de la care pot afla mai multe detalii legate de procesul de proiectare, de execuţie, dar şi de utilizare a unei clădiri. Accesul publicului la toate obiectivele este gratuit, cu înscriere în prealabil’, au transmis organizatorii.

Ziua Mondială a Arhitecturii, care urmăreşte atragerea interesului profesioniştilor şi a publicului asupra problemelor legate de oraşe şi locuinţe, este sărbătorită din 1997 în prima zi a lunii octombrie, în aceeaşi zi cu Ziua Mondială a Habitatului.

Anul acesta, această sărbătoare este marcată pe 2 octombrie, iar tema aleasă este ‘Arhitectura pentru comunităţi durabile’, temă prin care Uniunea Internaţională a Arhitecţilor caută să pună accentul pe faptul că arhitectura are capacitatea şi responsabilitate de a genera vieţi comunitare viabile. AGERPRES / (AS – autor: Ramona Dincă, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks