AcasăStiri generaleSatu Mare: Autorităţile locale au proiecte depuse de peste 3 miliarde de...

Satu Mare: Autorităţile locale au proiecte depuse de peste 3 miliarde de lei prin programele Ministerului Dezvoltării

Autorităţile locale din judeţul Satu Mare au depuse proiecte de modernizare în valoare de circa 3 miliarde de lei prin programele Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, potrivit statisticii prezentate, miercuri, de către ministrul Adrian Veştea, la o întâlnire cu edilii din judeţ.

‘Sunt 227 de obiecte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I şi II, 160 sunt finalizate şi avem recepţie făcută, valoarea acestor contracte este de 1.214.000.000 lei, mai avem un rest de decontat de 123.197.000. Dacă stăm să ne raportăm la valoare pe care o aveţi la decontare, undeva la peste 90% din programele pentru care aţi semnat contracte astăzi sunt într-un proces de implementare. Prin Programul ‘Anghel Saligny’, judeţul Satu Mare are 83 de proiecte care au o valoare de 1.112.000.000 lei, iar dintre acestea 83 de contracte, 35 au reuşit să încarce în platforma de la Ministerul Dezvoltării, au undă verde şi un progres foarte bun, unele peste 90%. (…) Prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă avem 134 de contracte cu o valoare de aproape 460.000.000 de lei. De asemenea, prin Compania Naţională de Investiţii sunt în implementare 25 de contracte care sunt în diverse stagii de implementare, valoare acestor contracte este de 230.000.000 lei’, a declarat Veştea.

El a arătat că sunt foarte multe oportunităţi de a obţine finanţări pentru proiecte.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, s-a aflat marţi şi miercuri în judeţul Satu Mare, participând la inaugurarea a două săli de sport, din localităţile Apa şi Beltiug. AGERPRES /(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks