AcasăStiri generaleCluj: Teatrul Maghiar va organiza, în noiembrie, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa

Cluj: Teatrul Maghiar va organiza, în noiembrie, Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa

Cluj-Napoca, 4 oct / Agerpres/ – Teatrul Maghiar de Stat Cluj informează, miercuri, că va organiza, în perioada 4-19 noiembrie 2023, cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa.

‘În perioada 4-19 noiembrie 2023, Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa. Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, găzduit la Cluj şi în 2019. Titlul festivalului din acest an este HTC230/STUDIO15/UTEFest20. În cele şaisprezece zile de festival sunt invitate 10 teatre şi membri individuali: Teatrul Naţional al Greciei de Nord, Tetrul Municipal din Praga, Teatrul Szigligeti din Szolnok, Teatrul Naţional din Luxemburg, Teatrul Naţional Dramatic din Ljubljana, Stary Teatr din Polonia, Teatro di Roma, Sfumato Theatre Laboratory din Bulgaria, Teatrul Naţional Sao Joao din Portugalia şi Teatrul Dramatic Iugoslav din Serbia’, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de către reprezentanţii instituţiei teatrale clujene.

Programul este completat de cinci spectacole din repertoriul Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Spectacolele vor fi însoţite de discuţii, întâlniri cu publicul şi lansări de carte.

Biletele pentru premiera spectacolului Demoni din 19 octombrie, precum şi pentru reprezentaţiile din octombrie şi noiembrie, pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului (în zilele lucrătoare, între orele 10,00 şi 14,00) şi online pe www.biletmaster.ro.

Directorul general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Gabor Tompa, a arătat, cu ocazia deschiderii stagiunii 2023/2024, că pe lângă Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa, anul acesta vor mai avea loc şase premiere programate.

‘De asemenea, Gabor Tompa i-a prezentat şi pe noii actori ai trupei, Gedeon Andras, Hannah Daradics şi Lilla Panczel. Joi, 19 octombrie, ora 19,00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, va avea loc premiera spectacolului Demoni de Lars Noren, pus în scenă de Nuno Cardoso. Următoarea reprezentaţie va avea loc vineri, 20 octombrie, ora 19,00, în Sala Studio. Drama lui Lars Noren va fi prezentată pentru prima dată în limba maghiară, traducerea fiind semnată de Bence Patat. Numele regizorului Nuno Cardoso este cunoscut publicului clujean; spectacolul său, Vrăjitoarele din Salem de Arthur Miller s-au jucat în luna aprilie, iar Moartea lui Danton a făcut parte din programul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa organizat în 2019, la Cluj. Nuno Cardoso a precizat că în ultimii ani a regizat doar producţii pentru Sala Mare, dar de data aceasta a dorit să pună în scenă un spectacol mai intim, mai mic şi a ales piesa Demoni de Lars Noren’, se mai anunţă în comunicatul Teatrului Maghiar de Stat Cluj. AGERPRES / (AS – autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks