Acasă55Ciolacu: Guvernul va discuta, în primă lectură, strategia naţională pentru protecţia şi...

Ciolacu: Guvernul va discuta, în primă lectură, strategia naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului 2023-2027

Guvernul va dezbate, joi, strategia naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului 2023 – 2027, având printre obiective reducerea cu 400.000 a numărului celor afectaţi de sărăcie.

‘Mă bucur că, în sfârşit, avem pe ordinea de zi, în prima lectură, strategia naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului 2023 – 2027. Aceasta reprezintă angajamentul ferm al Guvernului României faţă de copiii noştri, să facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura un viitor mai bun. Vrem să reducem cu 400.000 numărul copiilor afectaţi de sărăcie. De asemenea, reglementăm toate situaţiile în care copiii devin victime ale violenţei, inclusiv în mediul online. Scădem abandonul şcolar cu patru-cinci puncte procentuale, scădem cu 15% procentul de tineri de 15 ani care nu promovează testele de competenţă PISA’, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks