AcasăStiri generaleHarghita: Peste cinci kilometri de drumuri agricole din patru localităţi, modernizate cu...

Harghita: Peste cinci kilometri de drumuri agricole din patru localităţi, modernizate cu fonduri PNDR

Peste cinci kilometri de drumuri agricole din localităţile Miercurea-Ciuc, Ciceu, Siculeni şi Racu vor fi reabilitate şi asfaltate, în cadrul unui proiect finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Miercurea-Ciuc, proiectul de modernizare a fost câştigat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară FOREST, formată din cele patru localităţi.

Această investiţie va facilita semnificativ circulaţia agricolă şi va reduce povara asupra reţelei naţionale şi europene de drumuri, precizează sursa citată.

‘Municipiul este cel mai mare beneficiar al acestui proiect, care va conecta drumurile noastre de câmp şi va extinde reţeaua în sate’, a declarat primarul din Miercurea-Ciuc, Korodi Attila.

El a precizat că Miercurea-Ciuc va beneficia de reabilitarea a două segmente de drum, respectiv unul care va începe de la marginea localităţii Ciceu, de la pasarela feroviară, şi se alătură drumului Rét, iar celălalt în zona Topliţa, care se va întinde aproape paralel cu strada Câmpul Mare şi care se va alătura drumului naţional, după ocolirea depozitului de deşeuri vechi.

‘Ambele segmente fac parte din planul strategic pe termen lung al oraşului, care dezvoltă aceste zone ale localităţii. Segmentul din Ciceu va deveni şi drumul de serviciu al viitorului parc industrial, în timp ce drumul din zona Topliţa va fi integrat în noul regulament PUZ care va fi întocmit pentru această parte a oraşului. În prezent, această zonă este destinată agriculturii, dar pe măsură ce municipiul se dezvoltă, ar putea deveni o zonă rezidenţială’, a subliniat primarul.

În comunicat se mai precizează că, în cadrul proiectului, se vor moderniza 3.782 de metri de drumuri agricole în Miercurea-Ciuc, 740 de metri în Ciceu, 538 de metri în Racu şi 162 de metri în Siculeni.

Valoarea totală a proiectului este de 5,9 milioane de lei, termenul limită de finalizare fiind iunie 2025. AGERPRES / (AS – autor: Gina Ştefan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks