Acasă55Ciolacu: Statul va înapoia banii pentru repatrierea din Israel în cazul persoanelor...

Ciolacu: Statul va înapoia banii pentru repatrierea din Israel în cazul persoanelor vulnerabile în privinţa veniturilor

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Guvernul analizează să suporte cheltuielile cu transportul pentru revenirea în ţară din Israel cu compania TAROM în cazul persoanelor cu venituri mai mici şi a lansat un apel la români să evite pelerinajele în această perioadă.

Premierul a fost întrebat dacă Guvernul va putea să susţină financiar repatrierea românilor din Israel şi dacă se vor face zboruri umanitare.

‘Nu am avut această discuţie, nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România şi companiile româneşti în Crucea Roşie, dar, în funcţie de cei care s-au deplasat şi au fost repatriaţi, în funcţie de veniturile lor, statul român, la anumite persoane, vulnerabile în ceea ce priveşte veniturile, va înapoia banii. Mai mult, am văzut un preţ fix la TAROM de 350 de euro. Le mulţumesc celor de la TAROM pentru decizie, fiindcă ei, de fapt, prin acest preţ şi-au acoperit doar costurile propriu-zise. Mai mult, aţi văzut că foarte multe companii nu au riscat, TAROM a făcut-o, au fost 10 aeronave de la TAROM, opt aeronave private care au făcut aceste curse, peste 1.700 de români care au fost repatriaţi’, a explicat Ciolacu.

Totodată, prim-ministrul a făcut apel la românii care doresc să meargă în pelerinaje în Israel să evite aceste călătorii.

‘Să în înţelegem că, în acest moment, în Israel este război. Să înţelegem situaţia şi gravitatea situaţiei din Israel din acest moment şi că nu putem face pelerinaj în această perioadă, fiindcă există cetăţeni români care, poate, nu au fost destul de atenţi la avertizările statului român şi ale MAE şi au continuat să meargă în Israel şi au constatat că, de fapt, vor trebui să se întoarcă de urgenţă, pentru că pelerinajul este, un pic, închis. (…) Dar, consider că persoanele vulnerabile, ăsta e un cost suplimentar venit, această întoarcere înainte de timpul programat şi de biletul pe care-l aveau pentru întoarcere, nu cred că este o problemă pentru statul român’, a subliniat Marcel Ciolacu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks