AcasăStiri generaleHunedoara: Studenţii şi profesorii Facultăţii de Inginerie, invitaţi în Campusul Creativ

Hunedoara: Studenţii şi profesorii Facultăţii de Inginerie, invitaţi în Campusul Creativ

Studenţii şi profesorii Facultăţii de Inginerie din Hunedoara (FIH) vor putea lua parte, în perioada 16-21 octombrie, la manifestarea UPT Campus Creativ, un şir de evenimente organizate cu sprijinul colegilor din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) prin care vor afla cum pot să-şi dezvolte un campus mai sigur şi mai primitor din punct de vedere arhitectural sau peisagistic.

Potrivit unui comunicat al FIH Hunedoara, participanţii vor putea dobândi diverse cunoştinţe în cadrul unor ateliere ce vor fi organizate în cadrul facultăţii, alături de specialişti şi speakeri din proiect.

Astfel, în atelierul de arhitectură studenţii vor învăţa cum pot folosi elementele de arhitectură pentru a construi un campus mai deosebit, pentru ei sau profesorii lor. Într-un alt atelier, un inginer horticol le va preda studenţilor noţiuni de peisagistică şi îi va ajuta să găsească în natură un partener pentru a crea un mediu mai primitor şi sustenabil.

Totodată, împreună cu specialişti ai Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră participanţii vor discuta despre provocările şi dificultăţile întâmpinate în timpul studenţiei, cum pot gestiona timpul şi resursele mai eficient, astfel încât să găsească echilibrul între viaţa personală şi cea academică.

În paralel cu aceste ateliere, în holul facultăţii va fi prezentată expoziţia de benzi desenate ale artistei Sorina Vazelina, intitulată ‘100 years of sharing knowledge’. Lucrările surprind cum arată 100 de ani de istorie şi evenimente ale campusului UPT.

Evenimentele sunt realizate alături de Liga Studenţilor din Hunedoara, care propune studenţilor participarea la o seară de film, joi, 19 octombrie, şi la o petrecere, vineri, 20 octombrie.

UPT Campus Creativ este o platformă de regenerare socială, culturală şi urbană a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).

Facultatea de Inginerie din Hunedoara este una dintre cele zece facultăţi ale UPT şi funcţionează din anul 1970.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks