Acasă93Contribuţia romilor la viaţa României, marcată printr-un concert şi o expoziţie de...

Contribuţia romilor la viaţa României, marcată printr-un concert şi o expoziţie de fotografie la Reşedinţa ambasadorului Marii Britanii

Contribuţia romilor la viaţa ţării a fost celebrată, joi, în grădina Reşedinţei ambasadorului Marii Britanii în România, Andrew Noble, printr-un concert susţinut de Cătălin Răƒducanu şi Raisa Mihai şi o expoziţie de fotografie cu romi de succes în diferite domenii şi poveştile lor.

Ambasadorul Andrew Noble a atras atenţia asupra prejudecăţilor privind romii şi a declarat că mulţi reprezentanţi ai acestei etnii din România simt că trebuie să îşi ascundă identitatea în loc să o celebreze.

El este de părere că trebuie crescut gradul de conştientizare privind importanţa romilor din ţara noastră. Totodată, Andrew Noble a punctat că sunt în Marea Britanie romi din România care îşi aduc contribuţia la economia statului.

Diplomatul a punctat că acesta este al patrulea eveniment ce constă într-o ‘seară culturală’ dedicată romilor care locuiesc în ţara noastră şi reprezintă o modalitate de a celebra contribuţia romilor şi un demers pentru ca aceştia să fie parte dintr-o Românie incluzivă.

De asemenea, în cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu Agenţia Împreună au fost expuse la un stand produse realizate de artizani romi.

La eveniment a participat şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Georgiana Ioniţă, reprezentanta Agenţia Împreună, a menţionat că acesta este al patrulea an consecutiv în care fundaţia organizează un eveniment de promovare şi afirmare a indentităţii romilor, cu sprijinul ambasadorului Andrew Noble.

Ea a spus că expoziţia de fotografie ‘Iubirea care dărâmă ziduri’ este despre oamenii care au reuşit în viaţă şi datorită celor care au crezut în ei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks