Acasă93Bistriţa-Năsăud: Primele ninsori în zona montană, inclusiv în Pasul Tihuţa (1.100 metri)...

Bistriţa-Năsăud: Primele ninsori în zona montană, inclusiv în Pasul Tihuţa (1.100 metri) şi la Colibiţa

Răcirea vremii a adus primele ninsori în zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud, atât la altitudini de aproximativ 2.000 de metri, în Munţii Rodnei, cât şi în Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului, la 1.100 de metri altitudine, sau în zona lacului de acumulare Colibiţa.

Jandarmii montani au surprins în imagini prima ninsoare a acestui an din Colibiţa, pe traseul care duce spre Tăul Zânelor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan, jandarmii montani din Rodna, Piatra Fântânele şi Colibiţa patrulează preventiv în aria de competenţă, pe toate traseele frecventate de turişti şi localnici, şi le recomandă oamenilor să plece la munte doar cu echipament adecvat

Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei a publicat luni, pe pagina de socializare a instituţiei, fotografii din Pasul Rotunda, cu vedere spre Vârful Roşu (2.115 metri) acoperit de zăpadă.

Un ONG cu profil meteorologic, Meteo.BN, a distribuit de asemenea pe Facebook imagini cu prima zăpadă din Pasul Tihuţa, în care este surprinsă mănăstirea din Piatra Fântânele înconjurată de un câmp acoperit cu un strat subţire de zăpadă. AGERPRES (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks