AcasăStiri generaleSpectacole, expoziţii şi dezbateri, în cea de cincea zi a FNT

Spectacole, expoziţii şi dezbateri, în cea de cincea zi a FNT

Spectacole produse de mai multe teatre din Bucureşti şi din ţară, expoziţii şi dezbateri îi aşteaptă pe cei interesaţi, marţi, în cea de-a cincea zi a Festivalului Naţional de Teatru.

Reprezentanţii instituţiilor din EUNIC – reţeaua institutelor culturale naţionale din Uniunea Europeană îşi vor prezenta, de la ora 14,00, la ARCUB, programele şi priorităţile în domeniul artelor performative, în cadrul evenimentului ‘Scene europene – cooperarea cu membrii EUNIC România’, organizat de Institutul Francez Bucureşti. Potrivit programului FNT, va fi o discuţie relaxată despre modurile de colaborare cu institutele culturale şi ambasadele la care sunt aşteptaţi să participe reprezentanţii Institutului Francez Bucureşti, Institutului Cultural Român, Institutului Cultural Italian, Forumului Cultural Austriac, Goethe-Institut Bucureşti, Institutului Polonez.

De la ora 16,00, la Sala Media a Teatrului Naţional ‘I.L. Caragiale’, va avea loc spectacolul lectură ‘Spaimă cosmică sau ziua în care Brad Pitt a devenit paranoic’, o reflecţie asupra dilemelor individuale şi colective legate de schimbările climatice, responsabilitatea morală şi lipsa de acţiune în faţa unei ameninţări globale.

Expoziţia ‘Teatrele realizate de Fellner & Helmer. Reflecţii subtile asupra specificităţilor locale şi a valorilor identitare’, organizată de Forumul Cultural Austriac, va fi vernisată la ora 17,00, în foaierul Sălii Majestic a Teatrului Odeon. Expoziţia este imaginată de arhitecta Loredana Stasisin ca un original puzzle continental care prezintă modurile durabile de administrare a moştenirii culturale.

Tot la Teatrul Odeon, la Sala Studio, de la ora 17,00, este programat spectacolul ‘Acrobaţii – 7 zile din viaţa unor profesori de ţară’ cu textul şi regia semnate de David Schwartz, producţie Platforma de Teatru Politic (Asociaţia O2G), iar de la ora 18,00, la Sala Majestic, se joacă ‘Nelinişte’ de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Bobi Pricop, producţie a teatrului gazdă.

Teatrul Bulandra găzduieşte la Sala ‘Liviu Ciulei’, de la ora 18,30, spectacolul ‘Lysistrata, dragostea mea’, de Matei Vişniec, regia Zalán Zakariás, producţie a Teatrului Naţional ‘Vasile Alecsandri’ din Iaşi.

La Sala ‘Olga Tudorache’ a Teatrului Metropolis de la ora 19,00 va fi prezentat spectacolul ‘Hedwig and the Angry Inch’, de John Cameron Mitchell, regia, costumele şi coregrafia realizate de Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului ‘Stela Popescu’ din Capitală.

Teatrul Naţional ‘I.L. Caragiale’ din Bucureşti găzduieşte la Sala ‘Ion Caramitru’, de la ora 20,00, spectacolul ‘Seaside Stories’, dramatizarea Radu Afrim, producţie a Teatrului de Stat Constanţa, iar de la ora 21,00, la Sala Pictură, este programat spectacolul ‘La Ronde’, de Yann Verburgh, regia Eugen Jebeleanu, producţie Teatrul ‘Andrei Mureşanu’ Sfântu-Gheorghe.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks