AcasăStiri generaleSatu Mare: Verificări în cazul unei intervenţii a poliţiştilor la un scandal...

Satu Mare: Verificări în cazul unei intervenţii a poliţiştilor la un scandal dintr-o şcoală

Reprezentanţii Partidei Romilor Pro Europa solicită verificări cu privire la modul în care poliţiştii din judeţul Satu Mare au intervenit într-un scandal izbucnit la şcoala din localitatea Hrip, când şapte persoane au fost duse la poliţie, informează, marţi, Instituţia Prefectului.

‘Ca urmare a evenimentelor petrecute în localitatea Hrip, preşedintele de onoare a filialei judeţene a Partidei Romilor Pro Europa, Horvath Ignac, împreună cu Rozalia Bondrea, consilier pe probleme de romi de la Instituţia Prefectului judeţul Satu Mare, a cerut sprijin cu privire la verificarea aspectelor semnalate şi a modului de intervenţie a forţelor de ordine’, precizează sursa citată.

Prefectul Radu Roca a anunţat că va solicita un punct de vedere din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean cu privire la cele reclamate de reprezentanţii minorităţii rome.

Şapte persoane au fost duse, luni, 16 octombrie, la o secţie de poliţie după ce au provocat scandal în şcoala din Hrip, judeţul Satu Mare, având şi ‘comportament neadecvat’ faţă de poliţişti, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

‘În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 34 de ani, din Hrip, ar fi adresat expresii jignitoare unor cadre didactice. Ulterior, bărbatul ar fi refuzat semnarea procesului verbal de contravenţie şi, împreună cu alte persoane, ar fi manifestat un comportament neadecvat faţă de poliţişti, provocând scandal. Din producerea evenimentului, nu au fost înregistrate victime. În urma incidentului, şapte persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani, au fost conduse la sediul poliţiei’, a precizat IPJ.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. AGERPRES / (AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks