Acasă93Vâlcea: Peste 70 de absolvenţi selectaţi în vederea angajării, la Bursa AJOFM

Vâlcea: Peste 70 de absolvenţi selectaţi în vederea angajării, la Bursa AJOFM

Un număr de 72 dintre cei 171 de absolvenţi de învăţământ care au participat, vineri, la bursa locurilor de muncă organizată în Râmnic au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea au precizat că la bursa organizată în parteneriat cu Universitatea ‘Constantin Brâncoveanu’, la sediul Facultăţii de Management Marketing în Afaceri Economice din Râmnicu Vâlcea, au fost prezente peste 500 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care au avut la dispoziţie 370 de joburi oferite de 31 de angajatori din judeţ, plus încă 194 de locuri de muncă puse la dispoziţia şomerilor prin reţeaua EURES.

Cele mai multe locuri de muncă oferite au fost domeniul construcţiilor şi în industria textilă, în timp ce pentru cei cu studii superioare au fost oferite doar 10 locuri de muncă, cele mai multe în domeniul IT.

Potrivit AJOFM Vâlcea, în ultimii doi ani, în judeţ au fost luaţi în evidenţă circa 3.000 de tineri cu vârste între 16 şi 29 de ani (NEETs), dintre care peste 1.000 şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul Agenţiei, care, în aceeaşi perioadă, a derulat şi patru proiecte cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional pentru Capital Uman (POCU), în urma cărora un număr de 23 de şomeri NEETs au absolvit programe de ucenicie.

Luna trecută, rata şomajului înregistrat în judeţul Vâlcea a fost de 3,27%, cu un număr de 4.551 şomeri, dintre care 213 sunt absolvenţi promoţia 2023.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks