AcasăStiri generaleHarghita: Jandarmii au alungat, în ultima săptămână, doi urşi care intraseră în...

Harghita: Jandarmii au alungat, în ultima săptămână, doi urşi care intraseră în curţi, la Lueta şi Vârşag

Jandarmii harghiteni au alungat, în ultima săptămână, doi urşi care intraseră în curţi, în localităţile Lueta şi Vârşag, iar în alte şase cazuri în care aceştia au fost chemaţi în ajutor, animalele au părăsit singure zona.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, la nivelul dispeceratului unităţii au fost primite, în ultima săptămână, opt apeluri prin care era semnalată prezenţa unor urşi în zona localităţilor Lueta, Borsec, Sărmaş, Brădeşti, Vărşag, Tulgheş şi Praid.

Dintre cele opt apeluri, a fost nevoie de două ori de intervenţia efectivă a echipajelor de jandarmi.

În primul caz a fost semnalată prezenţa unui urs într-o curte din Lueta, iar un echipaj de jandarmi a ajuns la faţa locului, a confirmat sesizarea şi a alungat animalul în pădure.

În al doilea caz, un bărbat a anunţat că un urs a intrat într-o curte din Vărşag, jandarmii intervenind pentru îndepărtarea acestuia înspre zona împădurită.

În celelalte şase cazuri, urşii nu au mai fost găsiţi în zonele semnalate.

Sursa citată a arătat că, de la începutul anului, au fost înregistrate 365 de apeluri la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, făcute prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa urşilor în apropierea zonelor locuite.

În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie, nefiind înregistrate probleme deosebite.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks