Camera Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş.
Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Lucian Bode, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 220 parlamentari. Moţiunea simplă, intitulată ‘Marcel Boloş, un ministru care creşte taxele cu zâmbetul pe buze’, este citită de Claudiu Năsui.
Votul urmează să fie dat în şedinţa de marţi.
Iniţiatorii îl acuză pe ministrul Finanţelor că a dovedit ‘o viziune îngustă, concentrată doar pe jupuirea privatului’.
Potrivit parlamentarilor USR şi membri ai Forţa Dreptei, cheltuielile au explodat, iar Marcel Boloş nu le va reduce ‘absolut deloc’, ci ‘va pune mai adânc mâna în buzunarul celor care muncesc şi plătesc taxe şi impozite în România’.
‘Este incredibil şi în acelaşi timp înfiorător cum poate un singur individ să îndrepte cu asemenea dăruire o ţară spre prăpastie. Marcel, cu măsurile sale imprevizibile şi acţiunile sale deliberate împotriva populaţiei, micilor antreprenori şi a mediului de afaceri, pare determinat să scrie un capitol întunecat în istoria economică a României’, se mai susţine în document.
Conform semnatarilor moţiunii, deciziile ministrului Finanţelor sunt ‘lipsite de orice analiză şi de înţelegerea impactului lor asupra economiei’.
‘În concluzie, domnul Marcel este un pericol pentru antreprenorii români, pentru economia României şi pentru România. Nu are nicio intenţie să reducă vreo cheltuială bugetară şi vrea să crească în continuu taxele. Cu zâmbetul pe buze şi bufnindu-l râsul, ne minte că vrea să protejeze populaţia şi mediul de afaceri. Dar să-l protejeze de cine? Când el e principalul agresor al său. (…) Domnul Marcel nu are nicio legătură cu termenul ‘liberal’ alta decât că îi uzurpă numele. Liberalismul promovează limitarea intervenţiei statului în economie. Dar domnul Marcel s-a dovedit a fi un trădător al ideilor liberale, lovind cu forţă în întreprinderile mici şi mijlocii şi în antreprenorii tineri. Pentru toate acestea, domnul Marcel trebuie să plece’, se mai arată în moţiune.