AcasăStiri generaleMinisterul Educaţiei a lansat în consultare proiectul de Regulament-cadru privind studiile doctorale

Ministerul Educaţiei a lansat în consultare proiectul de Regulament-cadru privind studiile doctorale

Bucureşti, 1 nov /Agerpres / – Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectul de Regulament-cadru privind studiile doctorale.

‘Sunt propuse măsuri de creştere a transparenţei IOSUD (instituţii organizatoare de studii de doctorat) a participării studenţilor doctoranzi în procesul de luare a deciziilor, iar nerespectarea regulilor de deontologie sau existenţa plagiatului pot atrage răspunderea publică a IOSUD’, informează Ministerul Educaţiei.

Principalele modificări, odată cu adoptarea Legii învăţământului superior nr. 199/2023 sunt:

* Încadrarea studenţilor doctoranzi înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă ca asistenţi de cercetare sau asistenţi universitari, după caz, pe perioadă determinată. Studentul doctorand încadrat ca asistent de cercetare poate desfăşura activităţi didactice remunerate în regim de plată cu ora;

* Cel puţin 20% dintre studenţii doctoranzi trebuie să efectueze un stagiu de pregătire în străinătate sau o altă formă de mobilitate;

* Vor fi dezvoltate şi implementate mecanisme în vederea creşterii retenţiei studenţilor doctoranzi în mediul universitar, inclusiv prin sprijinirea celor proveniţi din medii socio-economice dezavantajate.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks