AcasăStiri generaleVâlcea: Amenzi de peste 2,5 milioane de lei în urma controalelor privind...

Vâlcea: Amenzi de peste 2,5 milioane de lei în urma controalelor privind depozitarea, transportul şi comercializarea carburanţilor

Instituţiile de control din judeţul Vâlcea au aplicat amenzi de peste 2,5 milioane de lei în urma controalelor privind depozitarea, transportul şi comercializarea carburanţilor, inclusiv GPL.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Instituţia Prefectului Vâlcea, acţiunile de control au început în data de 31 august, iar până la data de 31 octombrie au fost verificaţi 124 de operatori economici sau puncte de lucru, 348 de mijloace de transport şi două instituţii publice.

La acţiunile de control au participat reprezentanţi ai mai multor instituţii cu atribuţii în domeniu, printre care ISCIR Piteşti, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Garda Naţională de Mediu, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

‘Până la această dată, s-au constatat 930 de deficienţe, pentru care au fost dispuse 1.162 de măsuri de remediere. Totodată, au fost aplicate 930 de sancţiuni contravenţionale, din care: 341 amenzi şi 589 avertismente. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 2.567.285 lei’, se precizează în comunicat.

Cele mai multe sancţiuni – 166 de amenzi în valoare de 552.500 de lei şi 251 de avertismente – au fost aplicate de ISU Vâlcea, care a dispus ca măsuri complementare pierderea valabilităţii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru 14 operatori economici.

Tot ca măsuri complementare, Biroul Vamal Vâlcea a dispus suspendarea atestatului de comercializare pentru 18 operatori economici, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Vâlcea a suspendat activitatea pentru lipsa autorizaţiei de mediu la 24 de firme, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea a dispus suspendarea activităţii de distribuţie echipamente pentru 35 operatori economici şi ISCIR a oprit funcţionarea a 33 de firme.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks