AcasăStiri generaleBihor: Peste 29 tone de haine şi mobilier second hand din Germania...

Bihor: Peste 29 tone de haine şi mobilier second hand din Germania şi Belgia, oprite la intrarea în ţară

Trei mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deşeuri – haine şi mobilier second hand, în greutate de peste 29 de tone -, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, au fost oprite la intrarea în ţară de poliţiştii de frontieră de la PTF Borş II.

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a trei mijloace de transport încărcate cu bunuri considerate a fi deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, se arată într-un comunicat al ITPF Oradea transmis vineri AGERPRES.

Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a trei automarfare conduse de cetăţeni români, înmatriculate în România. Aceştia transportau haine şi mobilier second hand, în greutate de 29.510 kilograme, bunuri care proveneau de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Belgia şi care erau destinate unor firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, stabilind faptul că şoferii nu deţin documente complete necesare importului de deşeuri. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României, precizează sursa citată.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks