AcasăStiri generaleBihor: Ambasadorul Kazahstanului în România, Yerik Ali, a apreciat că Oradea are...

Bihor: Ambasadorul Kazahstanului în România, Yerik Ali, a apreciat că Oradea are un potenţial uriaş de a atrage investiţii

Ambasadorul Kazahstanului în România, Yerik Ali, a apreciat vineri, în vizita sa la Primăria Oradea, că municipiul are un potenţial uriaş pentru a atrage investiţii străine, dar şi buna convieţuire cu minorităţile din oraş.

Din discuţiile cu city-managerul Mihai Jurcă, ambasadorul a aflat despre contextul economic al oraşului, banii europeni pe care Oradea a reuşit să-i atragă pentru dezvoltarea comunităţii, precum şi despre priorităţile administraţiei publice locale.

‘Începând din 2007 şi până în prezent, Oradea a cunoscut cea mai mare dezvoltare, întrucât am avut şansa să atragem fonduri europene, bani pe care i-am investit în infrastructură, realizând drumuri noi, pasaje, zone pietonale şi, în acelaşi timp, crescând potenţialul turistic prin punerea în valoare a clădirilor şi obiectivelor de interes pentru public. Ne interesează, totodată, să conectăm oraşul cu celelalte judeţe, prin şosele rapide, dar şi cu Europa”, a precizat Mihai Jurcă.

City-managerul a menţionat şi Terminalul cargo de la Aeroportul Oradea, precum şi Centrul de transport intermodal, de lângă Gară, ambele fiind infrastructuri menite să atragă investitori şi firme interesate să-şi transporte mărfurile pe cale terestră sau aeriană, prin intermediul acestora către alte zone din ţară şi din afara graniţelor.

Ambasadorul Kazahstanului în România, Yerik Ali, este prezent la Oradea la invitaţia Asociaţiei Internaţionale Euro Foto Art şi Summit Agro România.

În vizita sa la Primăria Oradea a fost primit de viceprimarul Marcel Dragoş şi city-managerul Mihai Jurcă.

În cadrul întrevederii, Excelenţa Sa Yerik Ali, instalat recent în această funcţie, a precizat că şi-a dorit să viziteze pe rând marile oraşe din ţara noastră, pentru a se familiariza cu locurile şi a cunoaşte culturi noi, dar şi pentru a vedea potenţialul zonei.

‘Este prima mea vizită în Oradea şi de fiecare dată când ajung într-un loc nou îmi doresc să cunosc istoria acestuia pentru a înţelege mai bine contextul şi comunitatea locală. Mă bucur să aflu că există mai multe minorităţi cu care convieţuiţi în pace”, a menţionat ambasadorul Yerik Ali.

La finalul întâlnirii, se arată în comunicatul Primăriei, Excelenţa Sa a recunoscut că a rămas impresionat de evoluţia oraşului şi de proiectele derulate de către Primăria Oradea, menţionând că municipiul are un potenţial uriaş de a atrage investiţii străine.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks