AcasăPoliticaAUR, reacție după incidentul de ieri de la Podul de peste Dunăre:...

AUR, reacție după incidentul de ieri de la Podul de peste Dunăre: Constatăm cu îngrijorare cum instituțiile statului, dirijate de PSD și PNL, obstrucționează jurnaliștii pentru a-și face meseria

AUR a avut vineri o reacție dură, după incidentul de ieri de la Podul de peste Dunăre: Constatăm cu îngrijorare cum instituțiile statului, dirijate de PSD și PNL, obstrucționează jurnaliștii pentru a-și face meseria, afirmă AUR într-un comunicat oficial, după Situația fără precedent de joi, când Anca Alexandrescu, realizator Culisele statului paralel, a descins joi pe Podul de la Brăila, care a crăpat la scurt timp după inaugurarea din vară, iar echipa Realitatea nu a fost lăsată să transmită în direct de pe pod, motivul Companiei de Drumuri fiind de-a dreptul halucinant: Este nevoie de instructaj pentru jurnaliști.

AUR spune că într-o societate democrată, libertatea presei și neafiliera politică a acesteia reprezintă unul dintre pilonii fundamentali ai drepturilor omului și ai statului de drept. Cenzura de orice natură, implicit cea a presei este o amenințare la adresa acestor principii și a societății noastre în ansamblu.

”Ca urmare a incidentului de ieri de la Podul de peste Dunăre de lângă Brăila, constatăm cu îngrijorare cum instituțiile statului, dirijate de PSD și PNL, obstrucționează jurnaliștii pentru a-și face meseria, dar mai ales datoria de a-i informa pe cetățeni. Acțiunea autorităților de ieri trezește o amintire neplăcută a unor vremuri pe care le consideram de domeniul trecutului, dând democrației o lovitură în plex prin atacarea libertății presei, încălcând astfel, prevederile de la art. 30 din Constituția României, privind libertatea de exprimare.

Cenzura presei reprezintă o încălcare gravă a dreptului la liberă exprimare și a dreptului cetățenilor de a fi informați corect și obiectiv. Atunci când un Guvern ca cel condus de Marcel Ciolacu încearcă să controleze sau să limiteze conținutul și accesul la informații, se creează o fundație instabilă pentru democrație. Libertatea presei este antidotul esențial împotriva abuzurilor de putere și corupției”, a declarant George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

 

Cu acest prilej, AUR își reiterează angajamentul în păstrarea și apărarea libertății de exprimare a presei și condamnă cu fermitate orice formă de cenzură”, afirmă AUR.

Echipa emisiunii „Culisele statului paralel” de la postul TV Realitatea Plus a fost, joi, întreruptă, în transmisia pe care o avea de la ora 16,00, în direct de pe podul de la Brăila, de către Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, care a interferat peste live-ul jurnalistei Anca Alexandrescu.

Şerbănescu a avut, în direct, un schimb de replici dur cu Anca Alexandrescu, pe motiv că aceasta şi invitaţii săi se aflau pe partea carosabilă a podului, ceea ce, susţinea el, le-ar fi pus viaţa în pericol, deşi echipa Realitatea Plus se afla într-un scuar în afara carosabilului.

Mai mult, CNAIR, fără a cere permisiunea Realitatea Plus, a transmis pe pagina sa de internet întreaga discuţie.

Anca Alexandrescu l-a invitat pe Şerbănescu să părăsească perimetrul de transmisie, însă acesta nu a dorit, rămânând minute în şir în cadru, ameninţând cu amenzi sau cu plângeri penale la adresa realizatoarei Tv.

Într-un final, după o lungă controversă atât cu Anca Alexandrescu cât şi cu invitaţii acesteia, Şerbănescu a plecat, dar paradoxal…deplasându-se chiar pe partea carosabilă.

La scurt timp, sesizat prin număr de urgenţă 112 de Şerbănescu, în zonă a apărut un echipaj al Poliţiei, care a constatat însă că nu exista niciun conflict între nimeni acolo, aşa cum se menţionase, părăsind în scurt timp zona respectivă.

Articolul AUR, reacție după incidentul de ieri de la Podul de peste Dunăre: Constatăm cu îngrijorare cum instituțiile statului, dirijate de PSD și PNL, obstrucționează jurnaliștii pentru a-și face meseria apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks