AcasăStiri generaleContractul de 10 milioane de lei pentru realizarea complexului de sporturi urbane...

Contractul de 10 milioane de lei pentru realizarea complexului de sporturi urbane din Braşov a fost semnat

Reprezentanţii Primăriei Braşov şi ai unei firme din Cluj, specializată în construcţia de locuri de joacă, au semnat, marţi, contractul pentru realizarea viitorului complex dedicat sporturilor urbane din municipiul de sub Tâmpa, în valoare de peste 10 milioane de lei.

Proiectul complexului sportiv ‘Skatepark, Bmx Park, Roller Park’ va fi realizat în zona pasajului Fartec şi presupune construirea a trei parcuri tematice, cu zone destinate tuturor grupelor de vârstă, cu elemente specifice fiecăruia dintre cele 3 sporturi urbane.

Contractul a fost semnat cu Asocierea dintre S.C. Sport Play Sistems SRL (din Cluj), care va fi lider de proiect, S.C. Electra Instal SRL, S.C. Ro-Verde Landscape SRL (din Bucureşti) şi S.C. Buildingplan.ro SRL (Constanţa), valoarea achiziţiei fiind de 9.968.445,4 lei, fără TVA.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, din care 4 luni reprezintă proiectarea şi 14 luni, execuţia lucrărilor.

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a reamintit că iniţiativa acestui proiect aparţine comunităţii practicanţilor de sporturi urbane din oraş, care s-a implicat în realizarea documentaţiilor pentru realizarea acestuia.

‘Am ajuns la un moment important în realizarea unui proiect aşteptat de mii de braşoveni, care au solicitat, public, în urmă cu doi ani, amenajarea acestui skatepark în zona Fartec. Este unul dintre exemplele de implicare a cetăţenilor în luarea deciziilor, pentru că această iniţiativă a venit de la comunitatea skaterilor, rollerilor şi a celorlalţi practicanţi de sporturi urbane. Apoi aceeaşi comunitate s-a implicat în realizarea documentaţiilor iniţiale, a participat la dezbaterile publice pentru susţinerea acestui proiect şi tot ea va fi cea care, cu siguranţă, ne va ajuta în faza de implementare. (…) Prin această investiţie nu doar că răspundem unei nevoi reale a cetăţenilor, dar şi refuncţionalizăm o zonă neutilizată, cea de sub pod, transformând-o într-un loc care va aduce multă bucurie, mai ales tinerilor’, a precizat Allen Coliban, conform unei informări transmise de Primăria Braşov.

Proiectul prevede realizarea unui pump track de 825 de metri pătraţi, un jump park cu o suprafaţă de 1.085 de mp şi un street park de 1.335 mp, fiecare dintre acestea prevăzută cu câte o tribună. În fiecare zonă va fi amenajat un spaţiu pentru amplasarea unui foodtruck, va fi instalat mobilier urban specific spaţiilor unde se pot organiza concerte mici sau festivaluri tematice, cu cişmea şi cu grup sanitar, precum şi cu sistem de supraveghere video şi conectivitate wi-fi.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks