AcasăPoliticaPreședintele Casei Național de Pensii Publice: Persoanele cu dizabilități vor avea noi...

Președintele Casei Național de Pensii Publice: Persoanele cu dizabilități vor avea noi beneficii prin noua lege a pensiilor

Persoanele cu dizabilități vor avea noi beneficii prin noua lege a pensiilor. Unul dintre cele mai importante este redefinirea gradelor de invaliditate, pentru a permite celor care doresc să poată derula activități, în funcție de capacitățile pe care le au.
Ca noutăți legislative, pensia de invaliditate va putea fi cumulată cu alte venituri, iar cei cu un handicap grav sau accentuat vor primi un număr mai mare de puncte în perioada de contributivitate:
”În această lege vor fi beneficii pentru persoanele cu dizabilități care contribuie la sistemul public de pensii. Se redefinesc gradele de invaliditate pentru a da posibilitatea să fie cumulată pensia cu alte venituri, ceea ce în prezent nu se poate la gradul de invaliditate 1 și 2. De asemenea, persoanele care lucrează în condiții de handicap grav/accentuat vor primi o suplimentare a numărului de puncte contributive”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Național de Pensii Publice.

Articolul Președintele Casei Național de Pensii Publice: Persoanele cu dizabilități vor avea noi beneficii prin noua lege a pensiilor apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks