AcasăStiri generaleAlba: O sală de sport dezafectată, mistuită de flăcări; pompierii au reuşit...

Alba: O sală de sport dezafectată, mistuită de flăcări; pompierii au reuşit să oprească extinderea incendiului la clădirea Tribunalului

O sală de sport, situată în centrul municipiului Alba Iulia, în proximitatea clădirii în care funcţionează Judecătoria, Tribunalul şi Parchetele de pe lângă aceste instanţe, precum şi în apropierea unor blocuri, a ars în noaptea de joi spre vineri în urma unui incendiu, fără să fie înregistrate victime.

Aflată de un an în proprietatea Primăriei Alba Iulia, sală de sport ‘1 Mai’ a ars în întregime, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi.

‘Pentru localizarea şi stingerea incendiului s-a intervenit cu 6 autospeciale de stingere cu apă si spumă, o autoscară şi o ambulanţă SMURD, cu 26 de pompieri de la 3 subunităţi (Alba Iulia, Aiud şi Sebeş), precum şi câte un echipaj de la IPJ Alba şi Poliţia Locală. Acţiunea de intervenţie a fost condusă de prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Alba, Cristian Cîmpean, sprijinit de Grupa Operativă’, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alex Crişan.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca ‘foc deschis în spaţii deschise’, a menţionat acesta.

‘Pompierii militari au reuşit să protejeze clădirea Tribunalului Alba Iulia şi alte două obiective aflate în proximitatea obiectivului incendiat’, a precizat Alex Crişan.

Potrivit acestuia, o porţiune din zidul sălii de sport la care s-a manifestat incendiul s-a prăbuşit spre exterior, fiind avariat un autoturism.

Nu au fost înregistrate victime.

Sala de sport, aflată în stare de ruină, a fost preluată de municipalitatea albaiuliană de la Ministerul Sportului, prin hotărâre de guvern, urmând să fie reabilitată, modernizată şi reintrodusă în circuitul sportive, a anunţat, în 29 decembrie 2022, primarul Gabriel Pleşa.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks