AcasăStiri generaleHarghita: Trei bărbaţi, acuzaţi că au înfiinţat culturi de canabis; un altul...

Harghita: Trei bărbaţi, acuzaţi că au înfiinţat culturi de canabis; un altul arestat pentru comercializare de droguri

Patru bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de risc, în două cauze penale, activitatea lor infracţională fiind documentată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita.

Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Harghita şi DIICOT – Biroul Teritorial Harghita, în prima cauză, pe parcursul anului 2023, trei bănuiţi ar fi înfiinţat şi întreţinut, în localităţile Frumoasa şi Sântimbru, din judeţul Harghita, mai multe culturi de canabis indoor (în solarii), respectiv outdoor (pe terenuri extravilane greu accesibile), în vederea comercializării către alte persoane, precum şi pentru consum propriu.

În data de 8 noiembrie au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, fiind descoperiţi şi ridicaţi 32.150 de lei şi 1.150 de euro, cu privire la care există bănuiala rezonabilă că provin din traficul de droguri, precum şi mai multe dispozitive de mărunţit, ţigarete confecţionate artizanal, un aparat de vidat, pungi şi telefoane mobile.

Totodată, au fost indisponibilizate zece plante de canabis recoltate recent, aproximativ două kilograme de canabis (muguri), provenite din culturile recoltate anterior, depozitate în pungi din material plastic transparent, vidate şi lipite prin topire, precum şi în borcane din sticlă, pregătite în vederea comercializării.

În aceeaşi zi, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita au dispus reţinerea a trei persoane, iar, la data de 9 noiembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

În cea de-a doua cauză, un bărbat a fost depistat în flagrant delict, în municipiul Odorheiu Secuiesc, imediat după ce ar fi comercializat 10 grame de canabis, pentru suma de 700 de lei.

Ulterior, au fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, toate în municipiul Odorheiu Secuiesc, ‘fiind descoperiţi şi ridicaţi 10.307 lei cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că provin din traficul de droguri, o cantitate de canabis, trei dispozitive de mărunţit şi mai multe obiecte cu urme de materie şi un telefon mobil’.

Sursele citată precizează că bărbatul ar fi comercializat, în mod repetat, cantităţi de canabis, de ordinul zecilor de grame, către consumatori din municipiul Odorheiu Secuiesc şi localităţile învecinate.

În data de 9 noiembrie, procurorii DIICOT Harghita au dispus reţinerea bărbatului, iar în cursul zilei de vineri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Harghita, care a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita şi al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Harghita, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au mai arătat sursele citate.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks