AcasăStiri generaleSector 3: Echipamentele staţiei de sortare a deşeurilor vor fi scoase la...

Sector 3: Echipamentele staţiei de sortare a deşeurilor vor fi scoase la licitaţie; valoare minimă de 4,1 milioane euro

Echipamentele staţiei de sortare a deşeurilor din Sectorul 3, a cărei activitate a fost sistată în urma unei decizii a Gărzii de Mediu, urmează să fie scoase la licitaţie.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de marţi a Consiliului Local Sector 3.

Echipamentele staţiei de sortare vor fi valorificate la minimum 4,1 milioane de euro plus TVA, valoare evaluată printr-un raport întocmit de Algorithm 3 D Topografie şi Evaluare SRL.

Este vorba despre 73 de echipamente, în majoritate benzi transportoare.

În referatul de aprobare se reaminteşte că, în iunie 2022, activitatea de sortare a fost sistată, ca urmare a sancţiunilor aplicate de către comisarii Gărzii de Mediu. Ca urmare, deşeurile provenite de pe raza Sectorului 3 nu au mai fost transportate către societatea respectivă.

Echipamentele au fost achiziţionate cu 5,1 milioane euro, iar valoarea unei staţii noi de sortare similară, comunicată de producător, este de 7 milioane de euro, se menţionează în document.

Societatea SD3 – Salubritate şi Deszăpezire S3 SRL, care deţine echipamentele, înregistrează costuri privind amortizări, chirii, eliminarea deşeurilor, carburanţi. În condiţiile în care nu a fost aprobată o hotărâre referitoare la relocarea staţiei de sortare, Consiliul de Administraţie al societăţii a optat pentru valorificarea echipamentelor prin licitaţie.

Consiliul local a mai aprobat marţi o hotărâre privind tarifele detaliate pentru serviciul de salubrizare prestat de către Direcţia Generală de Salubritate Sector 3.

Astfel, tariful pentru colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor reziduale este de 334,44 lei/tonă, TVA inclus. În cazul agenţilor economici, tariful este de 117,05 lei/mc (cu TVA).

Tariful pentru persoanele fizice utilizatori casnici este de 8,14 lei/persoană/lună. Acest tarif va fi suportat în cuantum de 99% de la bugetul local, dacă utilizatorii casnici predau lunar către Direcţia Generală de Salubritate un kilogram/persoană de deşeu reciclabil, precolectat separat.

Tariful pentru colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor reciclabile va fi de 534,23 lei/tonă (tarif cu TVA).

Au fost aprobate de asemenea tarifele pentru măturatul, stropitul şi spălatul căilor publice, precum şi pentru curăţarea şi transportul zăpezii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks