AcasăStiri generalePeste 1 milion de luminiţe şi 80 de brazi din leduri vor...

Peste 1 milion de luminiţe şi 80 de brazi din leduri vor împodobi municipiul Braşov pentru sărbătorile de iarnă

Primăria Braşov pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă 1,2 milioane de luminiţe pentru a împodobi oraşul şi, pe lângă tradiţionalul brad uriaş din Piaţa Sfatului, în premieră, 80 de brazi de Crăciun din LED-uri, startul iluminatului festiv urmând să fie dat pe 30 noiembrie, a anunţat, marţi, primarul Allen Coliban.

Tema din acest an a iluminatului de sărbători este ‘Clasic şi elegant’.

‘Anul acesta, ducem mai departe conceptul de a oferi bucuria sărbătorilor şi în cartiere. Astfel, pe lângă extinderea iluminatului dincolo de zona centrală, vom avea 80 de brazi de Crăciun, din instalaţie LED, în toate zonele oraşului, astfel încât fiecare braşovean să simtă magia sărbătorilor de iarnă şi aproape de casă. De asemenea, ne-am propus să ‘îmbrăcăm’ în lumini de Crăciun mai multe clădiri decât în anii trecuţi. Cinema Astra, Banca de cultură Apollonia şi Poarta Schei îi vor putea întâmpina pe braşoveni şi turişti în haine de sărbătoare. Şi pentru că Braşovul este un oraş prietenos cu mediul, aceste sărbători vor veni nu doar cu mai multe luminiţe, ci şi cu o reducere a consumului de energie electrică în această perioadă’, a afirmat Allen Coliban.

Brăduţii din leduri, care vor fi montaţi în cartiere, vor avea o înălţime de 6 metri şi o lăţime de 3,5 metri, vor avea 1.200 de leduri fiecare şi vor fi amplasaţi în zonele de interes din cartiere sau intens circulate, cum ar fi parcuri sau locuri de joacă.

Tot iluminatul festiv va fi cu sistem LED, iar în timpul nopţii va avea un program adaptiv, fie prin oprirea totală pe marile bulevarde, fie prin reducerea fluxului luminos, urmând ca anul acesta consumul să fie cu 41% mai redus ca în anii trecuţi, a precizat edilul.

Astfel, în zonele în care va fi iluminat festiv este introdus în premieră, acesta va fi oprit în intervalul 1.00 – 6.00 (noaptea), iar în centrul istoric, în acelaşi interval va fi redus fluxul luminos.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks