AcasăStiri generaleBraşov: O nouă promoţie de luptători de elită a absolvit programele de...

Braşov: O nouă promoţie de luptători de elită a absolvit programele de calificare de la Şcoala de instruire a Forţelor Speciale de la Vlădeni

O nouă promoţie de luptători de elită a absolvit, vineri, programele de calificare Forţe Speciale şi Forţe Navale pentru Operaţii Speciale desfăşurate în cadrul Şcolii de Instruire din localitatea braşoveană Vlădeni.

La ceremonia care a avut loc cu acest prilej, prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, a subliniat că rolul şi importanţa Forţelor pentru Operaţii Speciale şi a Şcolii de instruire ‘Burebista’ a crescut exponenţial, mai ales în contextul războiului din Ucraina şi a celui din Orientul Mijlociu.

‘Ştim cu toţii că nu trăim cel mai fericit context internaţional, cu un război de uzură la graniţa de est a noastră şi a NATO, dar şi cu un conflict izbucnit în Orientul Mijlociu, având efecte pe plan global. În plus, şi situaţia din Balcanii de Vest este marcată de tensiuni. Iar acest context internaţional nu are cum să nu ne afecteze, într-un fel sau altul, şi pe noi, mai ales că actualmente conflictele îmbracă forme hibride. Având în vedere toate acestea, rolul şi importanţa Forţelor pentru Operaţii Speciale au crescut exponenţial. Evident, la fel s-a întâmplat şi cu această şcoală care pregăteşte militari de elită, rezilienţi şi gata de luptă în medii şi condiţii complexe’, a declarat prefectul Braşovului.

Ministerul Apărării Naţionale a lansat, la începutul anului, o campanie de recrutare a 40 de paraşutişti comando. Pe lângă aceste locuri, Şcoala de Instruire a Forţelor pentru Operaţii Speciale de la Vlădeni, din judeţul Braşov, scotea la concurs încă 10 posturi de soldat/gradat profesionist, cu încadrare la U.M. 02655 Vlădeni, în mai multe specialităţi. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks