Acasă55Geoană: Aerostar este un punct de sprijin obligatoriu pentru un mare cluster...

Geoană: Aerostar este un punct de sprijin obligatoriu pentru un mare cluster de industrie aeronautică şi aerospaţială

Aerostar Bacău este un punct de sprijin obligatoriu pentru un mare cluster de industrie aeronautică şi aerospaţială, a declarat, vineri, după ce a vizitat compania, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Acesta a declarat că NATO este interesat să realizeze simultan două lucruri, primul precizat fiind extinderea bazei industriale de apărare la nivelul tuturor ţărilor membre. Mircea Geoană a reamintit că, pentru acest obiectiv, a fost adoptat la Vilnius un plan de acţiune pentru producţie industrială militară.

‘A doua componentă de care mă ocup este de a crea un ecosistem de inovare pentru industrii cu dublă utilizare, civilă şi militară, în care doresc ca ţări mai nou venite în Alianţă, inclusiv zona noastră, România, să poată fructifica. Ceea ce ne face să fim încrezători în viitorul industriei de apărare este că Aerostar a reuşit. (…) Cred că Aerostar este un punct de sprijin obligatoriu pentru un mare cluster de industrie aeronautică şi aerospaţială. Aici şi experienţa de la Braşov-Ghimbav, Bucureşti, Craiova. Credem că acest lucru poate să devină o parte a renaşterii industriei de apărare româneşti’, a subliniat Mirea Geoană.

Secretarul general ajunct al NATO a precizat că România trebuie să dezvolte mai bine baza industrială de apărare.

‘Ceea ce trebuie să facem mai bine – pentru că pe partea de NATO suntem acoperiţi din punct de vedere militar – este să avem baza industrială pentru apărare. Acesta este exemplul pe care Aerostar îl dă. (…) Arată că se poate face tehnologie şi industrie de vârf, de ultimă generaţie, cu partenerul american şi alţi aliaţi europeni. Este, cred eu, un exemplu de succes care poate fi emulat şi, sper, adaptat în alte părţi ale ţării şi Alianţei’, a mai spus secretarul general adjunct al NATO.

Secretarul general adjunct al NATO a vizitat, vineri, societatea Aerostar S.A. Bacău.

Compania românească va semna un contract de colaborare cu ‘Derco Aerospace’ – parte a grupului american Lockheed Martin – având ca obiect transferul tehnologic pentru reparaţiile de nivel D ale echipamentelor avionului F-16. AGERPRES / (AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks