Acasă93Alba: Aproape 290 de copii abuzaţi, de la începutul anului; cei mai...

Alba: Aproape 290 de copii abuzaţi, de la începutul anului; cei mai mulţi – din mediul urban

Aproape 290 de cazuri de violenţă asupra copilului au fost înregistrate în acest an în Alba, cele mai multe fiind cazuri de neglijare, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba.

‘În acest an, personalul de specialitate din cadrul DGASPC Alba a oferit servicii unui număr de 287 de cazuri de violenţă asupra copilului, din care: 255 au fost cazuri de neglijare; 15 cazuri de abuz fizic; 9 cazuri de abuz sexual; 4 cazuri de abuz emoţional; 2 cazuri de exploatare sexuală; 2 cazuri de exploatare pentru comitere de infracţiuni’, se arată în comunicat.

La nivelul DGASPC Alba, victimele violenţei beneficiază de servicii de evaluare/informare/consiliere, socială, juridică şi psihologică oferite de personalul de specialitate din cadrul Serviciului de intervenţie în situaţii de abuz, neglijare, trafic, migraţie, repatrieri, violenţă domestică şi prevenirea marginalizării sociale sau de ocrotire, într-un centru rezidenţial specializat, prin instituirea unei măsuri de protecţie specială.

‘Pentru toate aceste cazuri, reprezentanţii DGASPC Alba au efectuat evaluări sociale/psihologice, au oferit servicii de informare/consiliere, au colaborat cu specialişti din alte instituţii sau unde s-a impus, în urma evaluărilor, cazurile au fost transmise spre soluţionare către instituţiile competente. Pentru 67 de cazuri, în urma efectuării evaluărilor, s-au instituit măsuri de protecţie specială plasament/supraveghere specializată, iar 160 de copii au rămas în familie şi beneficiază de servicii, cazurile fiind monitorizate de către autorităţile publice locale’, se precizează în comunicat.

Din cei 287 de copii abuzaţi, neglijaţi, exploataţi, 152 provin din mediul urban şi 135 din mediul rural.

Serviciile de care beneficiază copiii abuzaţi şi/sau neglijaţi se acordă în baza Planului individualizat de protecţie şi se referă la servicii de reabilitare – consiliere psihologică, psihoterapie, servicii medicale, servicii educaţionale – reintegrare şcolară, orientare şi pregătire profesională, servicii de consiliere/asistenţă juridică.

În data de 19 noiembrie, la iniţiativa fundaţiei ‘The Women’s World Summit Foundation’, se marchează, în fiecare an, Ziua Internaţională de Prevenire a Abuzului asupra Copilului (World Day for Prevention of Child Abuse) pentru a face cunoscută această problemă la nivel mondial.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks