Acasă55Iohannis în Republica Cabo Verde; întrevederi cu prim-ministrul şi cu preşedintele Adunării...

Iohannis în Republica Cabo Verde; întrevederi cu prim-ministrul şi cu preşedintele Adunării Naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită de stat în Republica Cabo Verde, a avut o întrevedere cu prim-ministrul acestei ţări, Jose Ulisses Correia e Silva, şi cu preşedintele Adunării Naţionale, Austelino Tavares Correia.

‘Discuţii foarte constructive cu premierul Jose Ulisses Correia e Silva privind aprofundarea relaţiilor noastre bilaterale, cu accent pe proiecte concrete şi cooperare sectorială în domenii precum agricultura, situaţii de urgenţă, digital, securitate alimentară, transport, energie şi educaţie’, a scris Iohannis, pe X (fostul Twitter).

Într-o altă postare, şeful statului a apreciat întâlnirea avută, la Praia, cu Austelino Tavares Correia, preşedintele Adunării Naţionale din Cabo Verde.

‘Am avut o întâlnire foarte bună astăzi în Praia cu Austelino Tavares Correia, preşedintele Adunării Naţionale din Cabo Verde. Ne-am exprimat angajamentul comun de a promova dialogul politic şi de a diversifica cooperarea sectorială în domenii de interes reciproc’, a precizat Iohannis.

Programul oficial al vizitei preşedintelui României în Cabo Verde a mai cuprins, luni, o vizită la Primăria Praia şi depunerea unei coroane de flori la Memorialul ‘Amilcar Cabral’.

Anterior, şeful statului a avut convorbiri cu omologul său, José Maria Neves.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks