Acasă93Bacău: Peste 1.300 persoane, între care 400 de copii, au fost muşcaţi...

Bacău: Peste 1.300 persoane, între care 400 de copii, au fost muşcaţi de câini anul acesta

Peste 1.300 oameni, între care aproape 400 sunt copii, au fost muşcaţi, anul acesta, de câini, potrivit informaţiilor furnizate, marţi, de prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel, care citează date de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău.

‘Majoritatea covârşitoare a acestora sunt victimele atacurilor câinilor comunitari care practic au luat în ‘stăpânire’ zone întregi din oraş. Peste două treimi din victime sunt din municipiul Bacău, restul provenind din comunele limitrofe unde, de altfel, locuiesc mulţi cetăţeni mutaţi din oraş’, a precizat prefectul judeţului Bacău.

Lucian-Gabriel Bogdănel susţine că aceste cifre demonstrează că problema este scăpată de sub control de către Primăria Municipiului Bacău şi a convocat o şedinţă de lucru în urma căreia a fost constituită o comisie mixtă de verificare şi control a modului în care funcţionează serviciul local de ecarisaj.

‘Comisia va verifica şi modul în care comunele limitrofe gestionează problema câinilor comunitari, mai ales că există semnale concludente din partea primarilor că patrupede fără stăpân din Bacău sunt deliberat abandonate pe câmpurile din împrejurimile oraşului, practica nefiind una recentă. Subliniez că obiectivul nostru este acela de a-i proteja pe vârstnici şi copii de câinii comunitari agresivi, nu acela de a păzi câinii de cetăţeni, cum poate îşi imaginează unii care văd lucrurile invers decât ar trebui ele să fie în realitate’, a mai spus Lucian-Gabriel Bogdănel.

Prefectul judeţului a adăugat că trebuie crescută capacitatea depozitului de câini din municipiul Bacău, iar numărul campaniilor de sterilizare a câinilor fără stăpân trebuie să fie mult mai mare. AGERPRES / (AS – autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks