AcasăStiri generaleTulcea: Exerciţiu ISU pentru stingerea unui incendiu de amploare în oraşul Babadag

Tulcea: Exerciţiu ISU pentru stingerea unui incendiu de amploare în oraşul Babadag

Lucrători din şapte instituţii publice, o societate comercială şi voluntari din judeţul Tulcea au participat, luni, la un exerciţiu în timpul căruia s-a simulat intervenţia în cazul izbucnirii unui incendiu în oraşul Babadag, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Conform scenariului, incendiul a izbucnit la o hală de producţie a mobilei şi exista pericolul de propagare la un alt obiectiv de interes, aşa încât a fost activat Planul roşu de intervenţie.

‘Pompierii tulceni au intervenit simultan pentru evacuarea a 11 persoane, cu diverse traumatisme, surprinse de incendiu în interiorul clădirii şi pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Din nefericire, una dintre victimele surprinse de incendiu prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, personalul medical prezent la faţa locului constatând decesul’, se specifică în comunicatul ISU Delta.

La exerciţiul ISU Delta au participat 37 de ofiţeri şi subofiţeri ai inspectoratului, personal din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Poliţiei Locale Babadag, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, personal din cadrul UPU SMURD, un reprezentant din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, personal din cadrul Reţele Electrice Dobrogea SA şi 16 voluntari.

‘Astfel de exerciţii se desfăşoară periodic, urmărindu-se nivelul de pregătire a personalului din structurile de intervenţie’, se mai specifică în comunicatul ISU Tulcea. AGERPRES / (AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks