Acasă93A doua zi de protest spontan la CNSAS, din cauza salariilor; angajaţii...

A doua zi de protest spontan la CNSAS, din cauza salariilor; angajaţii avertizează că ar putea opri activitatea complet

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au organizat, miercuri, un nou protest spontan, fiind nemulţumiţi de salarizare şi avertizează că ar putea opri activitatea complet dacă nu li se soluţionează revendicările.

‘Suntem în a doua zi de protest spontan. Subiectul este salarizarea, exclusiv salarizarea, care, din păcate, în momentul de faţă, şi aşa a fost de când a intrat în vigoare legea salarizării, doar pe hârtie este unitară, ea în esenţă este complet discriminatorie. Suntem la o diferenţă foarte mare faţă de colegii noştri din aceeaşi familie ocupaţională. Nu suntem nici măcar foarte aproape de ei. (…) Solicităm majorarea salariului de bază şi recalcularea sporului de condiţii vătămătoare, pentru că dacă nici în CNSAS nu se lucrează în condiţii vătămătoare cu dosare chiar vechi de 100 de ani şi ţinute prin beciurile penitenciarelor (…), nu ştim unde în altă parte se lucrează’, a declarat, pentru AGERPRES, Laura Bogatu – preşedintele Sindicatului CNSAS.

Ea subliniat că angajaţii CNSAS sunt hotărâţi să oprească complet activitatea instituţiei dacă nu li se soluţionează revendicările.

‘Suntem hotărâţi în orice moment, dacă nu primim niciun semnal că suntem înţeleşi şi că cineva ar intenţiona să ne soluţioneze problema, să oprim activitatea. Şi pentru petenţi nu mai asigurăm accesul la dosar şi la sala de studiu, nici pentru cercetători, nu mai eliberăm copii, nici pentru cei care vin la noi cu solicitări în baza legilor reparatorii pentru că sunt persoane care vin la noi pentru documente să-şi obţină acea indemnizaţie viageră, (…) nici verificările pentru anul viitor. Va fi stopată activitatea complet’, a afirmat Laura Bogatu.

Ea a subliniat că CNSAS are un profil foarte specific de activitate şi că în prezent cei 200 de angajaţi au un volum foarte mare de lucru.

‘Ce se face aici nu se face în altă parte. Au plecat foarte mulţi colegi de-ai noştri într-un timp foarte scurt, migrând spre alte instituţii mult mai mari, în timp ce recrutarea altor funcţionari pentru instituţia noastră este absolut imposibilă din acelaşi motiv, al salarizării. Şi perfecţionarea este foarte dificilă’, a adăugat Laura Bogatu.

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii au declanşat şi marţi dimineaţa un protest spontan.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks