AcasăStiri generaleGaudeamus 30/ Maria Gheorghiu a lansat albumul 'Lumea Mea'

Gaudeamus 30/ Maria Gheorghiu a lansat albumul ‘Lumea Mea’

Interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu a lansat albumul aniversar ‘Lumea Mea’, sâmbătă, la standul Radio România Bucureşti FM de la Târgul de Carte Gaudeamus.

‘Albumul pe care-l lansez astăzi se numeşte ‘Lumea mea’ şi a venit, cumva, la sugestia colegului meu Dan Manciulea, de la Râmnicu Sărat, care, în urmă cu trei ani, când a început toată nebunia cu pandemia, mi-a zis: ‘Maria, avem acum mai mult timp la dispoziţie, hai, de ce nu vii la mine, să lucrăm din cântecele tale?’. Şi m-am tot dus la Râmnicu Sărat şi am tot înregistrat cântece şi s-au făcut suficient de multe încât să facem un album’, a spus Maria Gheorghiu.

Artista a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aştepte cu lansarea noului album fiindcă mai avea câteva melodii pe care şi-ar fi dorit să le includă pe acesta.

‘Dan mi-a spus: ‘Maria, acum este momentul. Împlineşti 40 de ani de când ai intrat prima dată pe o scenă mare, aşa că trebuie să marcăm lucrul acesta şi printr-un album’. Vorbind despre album, acesta se numeşte ‘Lumea Mea’ şi începe, paradoxal, cu un cântec care se numeşte ‘Lumi închise’ şi se încheie, tot paradoxal, cu un cântec care se numeşte ‘Lumi deschise’, pentru că am intrat în pandemie cu lumi închise şi am ieşit din pandemie cu lumi deschise’, a explicat Maria Gheorghiu.

Ea a precizat că albumul conţine melodii care poartă semnătura unor poeţi remarcabili, precum Adrian Suciu- ‘Şapte drumuri’ şi ‘Secta celor vii’, dar şi cântece mai vechi, precum ‘Inima de la Balcic’, un cântec care a împlinit anul acesta zece ani şi care nu se regăsea pe niciunul dintre albumele sale.

‘Am obţinut ca acest album să conţină şi cântecul dedicat României, ‘Nu plânge, Maică Românie’. Există şi cântecul dedicat celor de la Colectiv, pe care l-am scris în 2017, la doi ani de la întâmplarea nefericită din Clubul Colectiv, melodia ‘Niciodată uitarea’. Şi, evident, se află pe acest disc primul meu cântec, cel pe care l-am cântat în debutul meu pe scena Cenaclului Flacăra, în urmă cu 40 de ani, acasă la Reşiţa. (…) Adrian Păunescu îmi spunea mereu: ‘Maria, ai înregistrat cântecul?’, şi mă tot bătea la cap, de fiecare dată când ne întâlneam. Din păcate, poetul a murit fără să audă înregistrat cântectul ‘Perechea sălbăticită’. El se află acum pe disc’, a mai spus folkista.

Aceasta a precizat discul conţine şi două melodii pe care le cântă împreună cu Dan Manciulea: ‘Un milion de îngeri’ şi ‘Încă te caut’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks