Acasă93Buzău: 60 de angajaţi ai Casei de Pensii au intrat în grevă...

Buzău: 60 de angajaţi ai Casei de Pensii au intrat în grevă generală şi ameninţă cu blocarea recalculării pensiilor

Angajaţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) au declanşat luni dimineaţă greva generală iar sindicaliştii ameninţă cu blocarea recalculării pensiilor în situaţia în care Guvernul nu va elimina inechităţile salariale din sistem.

‘Voi vreţi austeritate, noi vrem respect şi demnitate’, ‘Eliminarea inechităţilor salariale generate de legislaţie’, ‘Aplicarea noii legi a pensiilor şi recalcularea acestora se vor realiza de către noi’, au fost doar câteva din mesajele pe care angajaţii le-au afişat în curtea instituţiei, cu ocazia declanşării grevei generale.

‘Vrem să tragem un semnal de alarmă, am încercat prin protestele spontane să atragem atenţia, am organizat o grevă de avertisment care nu a avut efectul scontat aşa că am decis să trecem la pasul următor, la greva generală cu încetarea activităţii. Ghişeele nu sunt deschise pentru oameni, nu vom lucra deloc cu publicul. Sunt aproximativ 60 de angajaţi. Noi suntem în grevă generală pe termen nedeterminat, asta înseamnă încetarea activităţii cu tot ce presupune, noi suntem hotărâţi să nu ne oprim. Ne cerem scuze beneficiarilor noştri şi ne pare rău că vor fi afectaţi. La nivel naţional este un risc de a se bloca recalcularea pensiilor de vreme ce activitatea este oprită şi nu lucrăm’, a declarat liderul Sindicatului CJP din cadrul Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii Buzău, Cezar Ioniţă.

Angajaţii Casei de Pensii solicită indexarea salariilor cu rata inflaţiei, în contextul în care puterea de cumpărare a scăzut de la an la an.

‘Nu ne mai ajung salariile de 6 ani, nu ne-au mai fost mărite salariile şi am pierdut foarte mult din cauza inflaţiei. S-a pierdut din salariul cam un sfert şi noi asta solicităm, indexarea salariilor cu rata inflaţiei. Avem datorii, rate la bănci, familii, copii. Nu putem să venim la muncă şi să nu ne ajungă salariile. De asta venim la muncă, să avem un salariu decent. Dacă au fost bani pentru Finanţe, Casa de Sănătate ar trebui să se rezolve şi pentru noi’, a precizat unul dintre angajaţii CJP, Daniel Paraschiv.

Persoanele care s-au prezentat la CJP pentru obţinerea unor informaţii sau servicii nu au putut lua legătura cu salariaţii instituţiei.

‘Am venit să depun dosarul pentru pensionare, mi-au spus că nu se lucrează, că sunt în grevă’, a spus una dintre persoane.

Sindicaliştii au precizat că greva generală va continua în situaţia în care dialogul cu Guvernul nu va conduce la rezultatul aşteptat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks