AcasăStiri generaleSector 2: Proiect de hotărâre care instituie o taxă de reabilitare termică,...

Sector 2: Proiect de hotărâre care instituie o taxă de reabilitare termică, adoptat de Consiliul Local

Consiliul Local Sector 2 a adoptat, în şedinţa de marţi, o hotărâre ce instituie o taxă de reabilitare termică al cărei cuantum este de 10% din valoarea executării lucrărilor de intervenţie prevăzute de OUG nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, calculată prin raportarea la cotele părţi indivize din proprietatea comună aferente fiecărei proprietăţi individuale.

Actul normativ aprobă finanţarea din bugetul local a cheltuielilor aferente cotei de contribuţie care revine proprietarilor/asociaţiei de proprietari în cuantum de 10% din valoarea lucrărilor de intervenţie executate pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.

Hotărârea instituie taxa de reabilitare termică în Sectorul 2, în sarcina proprietarilor/asociaţiilor de proprietari, în vederea recuperării sumelor avansate de autoritatea publică locală pentru asigurarea cotei de contribuţie ce revine proprietarilor/asociaţiei de proprietari, conform unor prevederi din OUG nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare.

Sumele avansate de autoritatea publică locală pentru asigurarea cotei de contribuţie proprie asociaţiilor de proprietari sunt considerate cheltuieli de natură socială şi nu se recuperează de la următoarele categorii de proprietari, persoane fizice: cetăţeni cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate în întreţinere; persoane singure/familii care, în ultimele trei luni anterioare efectuării anchetei sociale de către autoritatea administraţiei publice locale, au realizat venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sub câştigul salarial mediu net pe economie; veterani de război şi soţi/soţii supravieţuitori/supravieţuitoare ai/ale acestora; pensionari, indiferent de statutul acestora, ale căror venituri medii nete lunare pe persoană singură/membru de familie sunt sub câştigul salarial mediu net pe economie; cetăţeni în sărăcie energetică.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks