AcasăStiri generaleGalaţi: Trei bărbaţi prinşi în flagrant în timp ce vindeau droguri de...

Galaţi: Trei bărbaţi prinşi în flagrant în timp ce vindeau droguri de mare risc, arestaţi pentru 30 de zile

Trei bărbaţi din Galaţi, prinşi în flagrant în timp ce vindeau droguri de mare risc, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, informează miercuri Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi.

Pe 28 noiembrie, DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea a trei bărbaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi efectuare de operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Măsura a fost luată după ce în ziua de 27 noiembrie, cei trei au fost prinşi în flagrant în timp ce tranzacţionau cantitatea de aproximativ 100 grame cristal (4-CMC, drog de mare risc).

‘Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie – noiembrie 2023, fără drept, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut către consumatori din judeţul Galaţi peste 1 kilogram de cristal (3 – CMC şi 4-CMC, droguri de mare risc). De asemenea, în luna noiembrie 2023, au procurat, deţinut, depozitat, transportat, distribuit şi vândut aproximativ 50 grame de substanţă psihoactivă (2-MMC) – din clasa cathinonelor sintetice. În urma celor 10 percheziţii domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ un kilogram de droguri de mare risc (cristal) şi 30 de grame de canabis (drog de risc)’, se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi a dispus marţi arestarea preventivă a celor trei bărbaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

‘Doi dintre aceştia (rude), la data prinderii în flagrant, se aflau sub imperiul măsurii preventive a controlului judiciar, fiind trimişi în judecată în anul 2021 de către procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Galaţi pentru fapte similare (proces aflat în faza cercetării judecătoreşti). Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi’, mai precizează DIICOT.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Galaţi şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks