AcasăStiri generaleArgeş: Un şofer cu permisul anulat, reţinut după ce a fugit de...

Argeş: Un şofer cu permisul anulat, reţinut după ce a fugit de două ori de poliţişti

Un bărbat din localitatea argeşeană Negraşi, depistat la volan deşi avea permisul de conducere anulat, a fost reţinut după ce a fugit de două ori de poliţişti.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, bărbatul de 48 de ani a fost oprit de agenţi pentru un control de rutină şi a prezentat doar certificatul de înmatriculare al autoturismului, invocând faptul că restul documentelor nu le are asupra sa.

‘În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că acesta figura cu permisul de conducere anulat. De asemenea, în momentul în care i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta a abandonat autoturismul şi a fugit pe un teren viran din apropiere, ascunzându-se într-un imobil în construcţie, unde, pentru a-şi asigura scăparea, ar fi lovit o persoană’, se arată în comunicat.

Suspectul a fost ulterior identificat din nou în trafic cu sprijinul agenţilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rociu, care au efectuat un blocaj pe drumul judeţean DJ 503. În momentul în care s-a apropiat de blocaj, şoferul a abandonat din nou autoturismul şi a fugit.

‘Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia şi, pentru a-l opri, au utilizat armamentul din dotare prin executarea unui foc de avertisment în plan vertical, moment în care bărbatul a rămas pe loc şi a fost imobilizat’, au mai transmis reprezentanţii IPJ Argeş.

Bărbatul, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, lovirea sau alte violenţe şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. AGERPRES / (AS – autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks