AcasăStiri generaleTM2023/Timiş:Filmul 'Phoenix - Povestea', în regia lui Cristian Radu Nema, proiecţie de...

TM2023/Timiş:Filmul ‘Phoenix – Povestea’, în regia lui Cristian Radu Nema, proiecţie de gală în Capitala Europeană a Culturii

Filmul ‘Phoenix – Povestea’, în regia lui Cristian Radu Nema, se bucură de o proiecţie de gală care are loc miercuri seara, la Consiliul Judeţean Timiş, în Capitala Europeană a Culturii Timişoara 2023.

‘Trupa a renăscut de fiecare dată din propria cenuşă, iar povestea fenomenului Phoenix nu are nici început şi nici sfârşit. Principalul scop al documentarului este de a insufla tuturor generaţiilor de fani această emoţie a transmutaţiei, puterea de a depăşi orice obstacol, păstrând aproape valorile fundamentale: importanţa tradiţiilor, tăria de caracter, curajul de a explora necunoscutul. Principiul călăuzitor al transformării Phoenix este reînnoirea, însă forţa schimbării nu poate veni decât din interior’, a declarat, pentru AGERPRES, regizorul Cristian Radu Nema.

În contextul evenimentelor prilejuite de declararea Timişoarei Capitală Europeană a Culturii 2023, emblematica trupă Phoenix nu putea lipsi din atenţia autorităţilor judeţene şi a publicului care îi apreciază de peste 60 de ani. Ca un semn de apreciere a contribuţiei pe care trupa timişoreană o are în promovarea unei culturi autentice bazate pe cultivarea talentului şi a libertăţii, a luat naştere filmul ‘Phoenix – Povestea’.

Evenimentul se va desfăşura în prezenţa liderului şi fondatorului fenomenului Phoenix, Nicolae Covaci, a regizorului Cristian Radu Nema, a producătorului şi scenaristului Bianca Beatrice Michi.

Evenimentul este o încununare a parcursului naţional şi internaţional pe care filmul l-a avut într-un turneu impresionant de peste 25 de oraşe din ţară şi în cinci capitale din Europa, unde a fost primit cu lacrimi în ochi de către mii de spectatori din toate generaţiile, care au privit filmul doar cu sufletul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks