Acasă55Primarul Aradului, Călin Bibarţ, va fi candidatul PNL şi la alegerile locale...

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, va fi candidatul PNL şi la alegerile locale din 2024

Actualul primar al municipiului Arad, Călin Bibarţ (PNL), va fi susţinut de liberali pentru un nou mandat, la alegerile locale din 2024, a anunţat, vineri, conducerea locală a PNL, care precizează că şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Iustin Cionca, rămâne candidat.

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Bibarţ este pe locul întâi în opţiunile de vot, conform sondajelor realizate de partid.

‘Noi, PNL Arad, am făcut un sondaj atât la nivelul municipiului Arad, cât şi la nivelul judeţului, sub coordonarea conducerii naţionale. Atât domnul Bibarţ cât şi domnul Cionca sunt în sondaj pe primul loc şi ei vor fi candidaţii noştri pentru cele două funcţii. Nu s-a oficializat această decizie, dar în momentul în care oamenii tăi de pe posturi sunt pe primul loc… Vreau să spun că sunt în faţă cu multe procente faţă de următorii’, a spus Falcă.

El a precizat că, în pofida unor zvonuri apărute la nivel local conform cărora Bibarţ nu mai este susţinut de PNL, o discuţie cu actualul primar a avut deja loc.

‘Am vorbit cu domnul Bibarţ, i-am prezentat şi sondajul. Am avut mai multe discuţii cu domnul Bibarţ, dar care rămân între noi. Aşa cum am spus, ne pregătim de campania electorală’, a adăugat Falcă.

Speculaţiile privind retragerea sprijinului politic al PNL pentru Călin Bibarţ au apărut pe fondul unor tensiuni mai vechi dintre actualul primar şi conducerea PNL, pe care Gheorghe Falcă nu le-a negat. Totodată, în poziţiile publice din ultima perioadă, Bibarţ nu s-a asociat cu PNL şi nu a mai participat la conferinţele de presă ale partidului. În plus, au apărut zvonuri potrivit cărora primarul ar fi avut discuţii şi cu PSD pentru a fi susţinut la alegerile viitoare, însă Gheorghe Falcă a precizat că social-democraţii ‘l-au curtat’ pe edil şi nu invers.

La mijlocul anului 2019, Călin Bibarţ era viceprimar când a preluat funcţia de primar, deţinută până atunci de Gheorghe Falcă. Acesta a renunţat la mandat pentru că a fost ales europarlamentar.

La alegerile din toamna anului 2020, Bibarţ a obţinut 14.613 voturi în cursa pentru Primăria Arad, fiind cu 2.738 de voturi în faţa principalului contracandidat, senatorul Adrian Wiener (USR PLUS).

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks