„Se împlinesc 34 de ani de la Revoluția din decembrie 1989. Dar la vremuri noi, au venit tot oameni vechi. Iliescu și ai lui…România pierde ani, pierde oportunităţi, pierde şansa la mai bine. Au reușit să distrugă țara la un nivel nemaivăzut în ultima sută de ani. Inflație de 300%, sărăcie cruntă, disperare, fabrici închise și vândute la fier vechi pe un euro”, scrie, pe Facebook, Ioana Ramona Bruynseels, candidată AUR la europarlamentare.
- „Aproape 70% din privatizări au fost un eşec, iar una dintre cauze a fost pierderea de către Curtea de Conturi a dreptului de a controla procedurile prin care Fondul Proprietăţii de Stat derula procesul de privatizare.
IMGB, care era evaluată în 1994 la preţul de piaţă de peste 2 miliarde de euro s-a vândut cu 500.000 de dolari. S-a distrus totul. Tot ce s-a făcut acolo s-a făcut pe licenţe plătite din greu de statul român, cu dotări de excepţie. Licenţa era în primul rând pentru turbinele 500 de MW folosite la Porţile de Fier I şi II şi funcţionează şi acum. Era o licenţă franceză, care a costat extrem de mult. Toată dotarea tehnică a uzinei era făcută cu produse japoneze, mai ales strungurile de mare precizie. 12 milioane de dolari costa numai un singur strung.
Din peste 7.500 de societăţi care au fost privatizate şi care aveau o valoare de piaţă de circa 350 de miliarde de dolari statul român a reușit să încaseze 9 milioane de dolari. Acesta este succesul guvernărilor PSD și PNL, în diferitele lor forme și culori”, scrie Ioana Ramona Bruynseels.
Ea menţionează că un raport OECD de la finalul lui 1995 înfățișa un tablou dezolant. Studiul arăta că doar 13% din economie era privată, în timp ce Cehia ajunsese la 81%, Ungaria la 75%, iar Polonia era la 32%. România atrăsese circa 1,5 miliarde de dolari investiții străine. Însemnau 72 de dolari pe cap de locuitor. Ungaria avea în dreptul sau 971 de dolari, iar Cehia și Polonia 543, respectiv 155 de dolari.
„România a trecut cu greu peste marile devalizări ale regimurilor Iliescu, Constantinescu și Băsescu. Sub Klaus Iohannis România a trecut la un alt nivel. Pentru că nu au mai avut ce fura sau ce vinde, guvernele președintelui Iohannis au început să îndatoreze țara prin dobânzi colosale. Așa am ajuns să avem o datorie externă de peste 160 de miliarde de euro și un deficit bugetar de peste 11 miliarde de euro, sub guvernarea PSD/PNL. Guvernele Orban, Cîțu, Ciucă și actualul guvern au făcut praf economia în ultimii patru ani dând dovadă de analfabetism economic la cel mai înalt nivel.
În momentul de față mulți spun că am reușit să trecem la o economie de piață funcțională, de tip occidental, însă se înșeală amarnic. România a trecut de la o economie centralizată la o economie de pradă. Mediul de afaceri din România supraviețuiește cu greu și are de înfruntat un mediu toxic unde statul și partidul dictează.
Dacă ne uităm numai la ajutoarele de stat oferite de guvernele lui Iohannis putem trage concluzia că nu s-a schimbat nimic în 34 de ani. Banii ajung la firmele de partid nou înființate, cu doi angajați și cifre de afaceri de 1.000 de euro.
Prin ordinul ministrului Economiei nr.1181/2022 a fost aprobat Ghidului solicitantului elaborat în baza HG nr. 959/2022, astfel 300 de milioane de euro, bani destinați industriei prelucrătoare au ajuns la 8 firme fantomă.
Economia României este dependentă în continuare de stat, deoarece banii de la buget sunt direcționați către companiile de stat falimentare și firmele de partid. Nu ești de la partid, nu primești bani. Ești primar și nu ești slugă la PSD și PNL nu primești bani pentru proiectele de dezvoltare și infrastructură. Banii românilor nu sunt investiți în companii ce pot aduce bunăstare poporului ci doar unei elite cleptocratice. Din păcate am rămas la nivelul capitalismului de cumetrie. În 2024 AUR va face dreptate pentru România”, afirmă Ramona Ioana Bruynseels.
[…] Sursa: PRESSONLINE […]