AcasăStiri generaleSenat: Agenţia Naţională pentru Sport are obligaţia de a pune la dispoziţia...

Senat: Agenţia Naţională pentru Sport are obligaţia de a pune la dispoziţia cetăţenilor o platformă de comunicare online

Agenţia Naţională pentru Sport are obligaţia de a pune la dispoziţia cetăţenilor o platformă de comunicare online în care solicitanţii certificatului de identitate sportivă sau a radierii acestuia să poată depune actele necesare, prevede un proiect iniţiat de parlamentari USR, adoptat luni de Senat.

Propunerea legislativă are ca obiect completarea articolului 18 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit expunerii de motive, intervenţiile legislative vizează modificarea articolului 18 al Legii nr.69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, referitor la atribuţiile Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), astfel încât această instituţie să aibă obligaţia de a pune la dispoziţia cetăţenilor o platformă de comunicare online în care solicitanţii certificatului de identitate sportivă sau a radierii acestuia să poată depune actele necesare. De asemenea, aceştia vor putea obţine certificatul prin intermediul aceleiaşi platforme.

Iniţiatorii susţin că o astfel de platformă ar simplifica semnificativ procesul pentru cetăţeni, ei putând încărca şi trimite documentele necesare, fără a se mai deplasa la sediul ANS sau fără a folosi serviciile poştale tradiţionale.

‘Acest lucru ar economisi timp şi ar face întregul proces mai accesibil pentru toţi cei interesaţi de obţinerea certificatului. Utilizarea unei platforme online ar spori transparenţa şi comunicarea dintre cetăţeni şi instituţie. Cetăţenii ar putea primi informaţii clare şi actualizate cu privire la stadiul cererii lor şi ar avea posibilitatea să urmărească evoluţia acesteia în timp real. Această transparenţă ar contribui la creşterea încrederii în procesul administrativ şi la reducerea frustrărilor legate de lipsa de comunicare. Pe lângă beneficiile pentru cetăţeni, crearea unei platforme online ar duce şi la o eficientizare semnificativă a administraţiei publice’, argumentează parlamentarii USR.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect legislativ.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks