AcasăStiri generaleGalaţi: Percheziţii la persoane suspecte de infracţiuni de fraudă informatică; o...

Galaţi: Percheziţii la persoane suspecte de infracţiuni de fraudă informatică; o persoană a fost reţinută

Poliţiştii gălăţeni şi maramureşeni au efectuat cinci percheziţii domiciliare la persoane din judeţul Maramureş, care sunt cercetate pentru infracţiunea de fraudă informatică, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Mandatele de percheziţie au fost puse în aplicare de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Galaţi – Compartimentul Combaterea Infracţiunilor Economice, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, la domiciliile a cinci persoane din municipiul Baia Mare şi judeţul Maramureş.

‘Din cercetări a reieşit că, prin utilizarea unui portal web, persoanele cercetate ar fi transmis mesaje persoanelor vătămate, în numele unei unităţi bancare, cu menţiunea că tranzacţia financiară nu s-ar fi realizat, determinând astfel persoanele vătămate să efectueze mai multe plăţi pentru acelaşi produs pe care, ulterior, nu l-ar mai fi primit. Patru persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, iar una dintre acestea a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, faţă de aceasta fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.’, potrivit IPJ Galaţi.

Persoana reţinută a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks