AcasăStiri generaleSector 1: Echipamente medicale de peste 57 milioane de lei pentru Spitalul...

Sector 1: Echipamente medicale de peste 57 milioane de lei pentru Spitalul ‘Sf. Maria’ şi Maternitatea Polizu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că a aprobat o finanţare de peste 57 milioane lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale de ultimă generaţie pentru Spitalul Clinic ‘Sfânta Maria’ şi Maternitatea Polizu (Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ‘Dr. Alfred Rusescu’).

Clotilde Armand a scris, vineri, pe Facebook, că pentru Spitalul Clinic ‘Sfânta Maria’ autoritatea locală finanţează achiziţia de aparatură de 33,1 milioane de lei, cele mai importante fiind un robot chirurgical sau un aparat de rezonanţă magnetică 3 Tesla.

Edilul Sectorului 1 a menţionat că pentru Maternitatea Polizu vor fi cumpărate 14 ecografe Doppler pentru mai multe specialităţi medicale, printre care oncologie, pediatrie, alergologie şi imunologie, medicină materno-fetală de cazuistică complexă, 10 aparate pentru monitorizarea funcţiilor vitale ale nou-născuţilor, 10 ventilatoare non-invazive, etc.

Primarul a precizat că finanţările se fac în baza unui protocol încheiat cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Clotilde Armand a punctat că anul acesta autoritatea locală a alocat pentru Spitalul Elias peste 39 de milioane de lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale, precum şi pentru finanţarea unor lucrări de renovare şi reabilitare ale unor secţii ale unităţii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks